Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık uyardı: Aynı tabloyu yeniden yaşayacağız

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir konuşma yapan Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık geç­ti­ği­miz yıl Ak­yurt’ta ya­şa­nan sel fe­la­ke­ti­ni ha­tır­lattı. Ulu­pı­nar de­re­si­nin ıs­la­hı­nın bir an önce ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dile getiren Ayık, “Ne yazık ki bugün ben­zer mik­tar­da bir yağış olsa aynı tab­lo­yu biz ma­ale­sef o böl­ge­de ye­ni­den ya­şa­ya­ca­ğız” şeklinde konuştu.

“EN PA­HA­LI BELEDİYE­LER­DEN BİRİ”
An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nin Nisan Ayı mec­lis gö­rüş­me­le­rin­de ko­nu­şan Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık, An­ka­ra’nın 2019 yı­lın­da en ucuz suyu kul­lan­dı­ğı­nı ancak bugün en pa­ha­lı be­le­di­ye­ler­den bi­ri­si ha­li­ne gel­di­ği­ni söy­le­di. Ayık, “An­ka­ra­lı­la­ra sor­mak is­ti­yo­rum, gelen su fa­tu­ra­la­rın­dan mem­nun mu? Biz 2019 yı­lın­da Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­ni tes­lim et­ti­ği­miz­de ASKİ 30 Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si için­de en ucuz su hiz­me­ti sağ­la­yan be­le­di­ye­miz­di. Bugün gel­di­ği­miz nok­ta­da ABB en pa­ha­lı be­le­di­ye­ler­den biri. Oysa seçim ön­ce­sin­de Allah’ın suyu de­ni­li­yor­du. Ne­re­dey­se be­da­va ve­ri­li­yor­du” dedi.

ULU­PI­NAR IS­LA­HI YA­PI­LA­MA­DI
Geç­ti­ği­miz yıl ya­şa­nan sel fe­la­ke­ti­ne de de­ği­nen Ayık, önlem alın­ma­dı­ğı­nı be­lir­te­rek aynı tab­lo­nun tek­rar ya­şa­bi­le­ce­ği ko­nu­su­na dik­kat çekti. “İklim de­ği­şik­li­ği ka­pı­mız­da” diyen Ayık, “An­ka­ra’mızda da pek çok sel fe­la­ke­ti ya­şan­dı geçen yıl ne yazık ki. Bizim il­çe­miz­de de ya­şan­dı. Ka­ra­ca­lar’da bir dere ıs­la­hı yap­tı­lar. Bay­ram ön­ce­si yarım kaldı. Va­tan­daş­la­rı­mız şi­ka­yet­çi, bir an önce ta­mam­lan­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Ama diğer dere ya­tak­la­rı­na hiç­bir şe­kil­de mü­da­ha­le edil­me­di. Asıl bizim selde mağ­dur ol­ma­mı­za neden olan Ulu­pı­nar dere ıs­la­hı ta­mam­lan­ma­dı. Geçen yıl bizim ya­şa­dı­ğı­mız selde sel su­la­rı de­şarj ola­ma­dı. Ulu­pı­nar de­re­si­nin ıs­la­hı ya­pı­la­ma­dı­ğı için ha­va­li­ma­nı böl­ge­sin­de bir mini baraj oluş­tu. Ve o baraj 9 günde tah­li­ye edil­di. Ne yazık ki bugün ben­zer mik­tar­da bir yağış olsa aynı tab­lo­yu biz ma­ale­sef o böl­ge­de ye­ni­den ya­şa­ya­ca­ğız” dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık uyardı: Aynı tabloyu yeniden yaşayacağız