Akyurt Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye oldu

featured
service

Tür­ki­ye Sağ­lık­lı Kent­ler Bir­li­ği’nin Ak­yurt Be­le­di­ye­si’ne üye­lik ta­le­bin­de bu­lun­ma­sı­nın ar­dın­dan üye­lik iş­lem­le­ri baş­la­tıl­dı. İki kurum ara­sın­da proje or­tak­lı­ğı oluş­tu­rul­ma­sı ka­ra­rı da alın­dı.

Sağ­lık­lı Kent­ler Bir­li­ği, Sağ­lık­lı Şe­hir­ler Ha­re­ke­ti­nin ül­ke­miz­de ge­li­şe­bil­me­si, be­nim­sen­me­si, uy­gu­la­na­bil­me­si ama­cıy­la 10 ku­ru­cu be­le­di­ye­nin gi­ri­şi­miy­le (Bursa, Ya­lo­va, Van, Ka­dı­köy, Af­yon­ka­ra­hi­sar, Te­pe­ba­şı, Çan­ka­ya, Ürgüp, Ordu, Kı­rık­ka­le) 2004 yı­lın­da ku­rul­du.

120 be­le­di­ye­nin üye ol­du­ğu bir­li­ğe Ak­yurt Be­le­di­ye­si de ka­tı­la­cak. Bu doğ­rul­tu­da ge­rek­li ko­şul­la­rı ye­ri­ne sağ­la­ya­bil­mek için be­le­di­ye mec­li­sin­de de kimi ka­rar­lar alın­dı. Buna göre, Tür­ki­ye Sağ­lık­lı Kent­ler Bir­li­ği Tü­zü­ğü­nün ve DSÖ Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı Ko­pen­hag Mu­ta­ba­ka­tı, Bel­fast tü­zü­ğü ve DSÖ Av­ru­pa Sağ­lık­lı Şe­hir­ler Ağı 7. Faz Uy­gu­la­ma çer­çe­ve­si kabul edil­di.

SAĞ­LIK­LI KENT­LER PROJE OFİSİ KU­RU­LA­CAK
Sağ­lık ala­nın­da­ki eşit­siz­lik­le­ri azalt­mak, sağ­lık­lı yaşam şe­kil­le­ri­ni ve sağ­lık okur ya­zar­lı­ğı­nı ge­liş­tir­mek, has­sas grup­la­rı des­tek­le­mek ve sağ­lık ko­nu­su­nu şehir plan­la­ma ve imar uy­gu­la­ma­la­rı içe­ri­si­ne yer­leş­tir­mek ama­cıy­la şe­hir­de­ki tüm sek­tör­ler­le ve sivil top­lum­la bir­lik­te ça­lış­ma­lar yü­rü­ten Tür­ki­ye Sağ­lık­lı Kent­ler Bir­li­ği’nde Ak­yurt’u Baş­kan Hilal Ayık ile bir­lik­te yardımcısı Hü­se­yin De­mi­rel tem­sil edecek.
Ak­yurt Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Sağ­lık­lı Kent­ler Proje Ko­or­di­na­tö­rü­nün atan­ma­sı ile bir­lik­te proje or­tak­lı­ğı oluş­tu­ru­la­cak ve Be­le­di­ye bün­ye­sin­de Sağ­lık­lı Kent­ler Proje Ofisi de ku­ru­la­cak.

Akyurt Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye oldu