Akyurt polisinden ‘Kim O’ uygulaması

featured
service

Akyurt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler ilçede çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşların bir kısmı ‘kim o’ demeden kapıyı açtı. Polis memurları ise hiçbir şey sormadan kapılarını aralayan vatandaşları dikatli olmaları konusunda uyardı.

Akyurt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nden memur Soner Erciyes ve Mustafa Sadullah ‘Bilinçli toplum, güvenli yaşam’ projesi kapsamında vatandaşları evinde ziyaret ederek hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi.

‘Emin olmadan kapınızı açmayın’
Kapı zillerini çalan ve ‘kim o’ yanıtını bekleyen polis memurları, tereddütsüz kapıyı açan vatandaşları, “Mutlaka ‘kim o’ sorusunu sorun ve emin olmadan kapınızı açmayın. Kendisini polis olarak tanıtan kişilerden kimlikleri göstermesini isteyin, tereddüt etmeniz halinde ise 155’i arayarak ihbarda bulunun’ sözleriyle uyardı.

Ayrıca sivil polis izlenimi oluşturarak, telsiz ve sahte evraklarla hırsızlık olayları yaşanabileceği konusunda da vatandaşlar bilgilendirildi ve bu durumda ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Uygulama ile binaların giriş kapılarının kapalı tutulması gerektiğine de dikkat çekildi.

Uyarıları dikkatle dinleyen vatandaşlar polis memurlarına gerçekleştirmiş oldukları uygulama için teşekkür etti.

Akyurt polisinden 'Kim O' uygulaması 1
Akyurt polisinden 'Kim O' uygulaması 2
Akyurt polisinden 'Kim O' uygulaması 3
Akyurt polisinden ‘Kim O’ uygulaması