Akyurt Çöplüğü Tarih Oluyor

service

Akyurt’un en büyük sorunları arasında yer alan çöplük sorunu çözüme kavuşturuluyor. Su havzası üzerinde bulunan Akyurt Çöplüğü gazetemiz tarafından birçok kez dile getirilmiş ve insan sağlığına etkileri konusunda tereddütler dile getirilmişti. ANKARA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Akyurt Kaymakamlığı’nın mevcut alana atık dökülmemesi üzerine yapmış olduğu çalışma neticesinde Akyurt Belediyesi harekete geçti.

ÇÖPLER BÜYÜKŞEHİREANKARA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Akyurt Kaymakamlığı tarafından Akyurt’ta bulunan mevcut vahşi depolama alanına katı atık dökülmemesi, ilçede oluşan evsel katı atıkların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait düzenli depolama alanlarına gönderilmesi istenildi.A.B.B. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Akyurt Belediyesi’ne yazmış olduğu yazı ile 5.000 m2’lik bir alanın kurulacak transfer istasyonu için en kısa sürede Ankara BüyükşehirBelediye Başkanlığına devrinin yapılmasını istedi.İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İNCELEME
Akyurt Bostanderesi mevkiinde bulunan Akyurt İlçe Çöplüğü’nde  İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında mevcut çöp depolama alanında tespiti yapılan tehlikeli nitelikli atıkların ivedilikle kaldırılması; atıkların kaynağından ayrı toplanması esastır maddesine göre alanda artık ayrıştırma işlemine müsaade edilmeyeceği; söz konusu alana katı atık dökülmemesi, ilçede oluşan evsel atıkların Ankara Büyükşehir Belediyesine ait depolama alanına Akyurt Belediyesi araçları ile birlikte transfer edilmesi ve bir yıl içerisinde mevcut alanın rehabilitasyonunun yapılması kararı alındı.AKTARMA İSTASYONU KURULACAKKalaba Mahallesi, Kayadibi Mevkii, 835 nolu parselin 30 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi kararlaştırıldı. Alana Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan aktarma istasyonu ile çöplerin taşınması işlemine başlanılacak.
Akyurt Çöplüğü Tarih Oluyor