Akyurt Belediyesi’nden Halk Ekmek açıklaması: Büyükşehir büfe açma yetkisine sahip

featured
service

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkan Selami Ünür, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Akyurt’a halk ekmek büfesi açmak istediğini ancak Akyurt Belediyesi’nin bu talebe yanıt vermediğini açıklamıştı. Ünür’ün bu açıklamasına Akyurt Belediyesi’nden yanıt geldi.

Yapılan açıklamada, “Yeni büfe yeri Belediyemiz ve ilgili mahalle muhtarı tarafından bizzat belirlenmiş ve buna istinaden Büyükşehir Belediyesi süreci başlatmıştır. Yer tahsisine ilişkin konunun Akyurt Belediye Meclisi gündeminde yer aldığı ve tahsis talebinin gerçekleştirileceği bilinmesine rağmen talihsiz bir açıklama yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ekmek fiyatlarının artması ile birlikte Halk Ekmek büfelerinde oluşan uzun kuyruklar siyasetin gündemine yerleşti. Akyurt’ta bulunan tek Halk Ekmek büfesinin yetersiz olduğu yönündeki şikayetler üzerine İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün yer talebini Akyurt Belediyesi’nin cevapsız bıraktığını açıklamıştı.

Sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili olarak açıklamasını paylaşan Akyurt Belediyesi ise iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, “İlçe merkezimizde bulunan Halk Ekmek büfesi günlük 250 kasa (5500 adet) ekmek talep etmesine rağmen, büfeye saat 07.30 ve 09.30’da toplamda 150 kasa (3300 adet) ekmek gönderilmektedir.

“ALGI OLUŞTURULUYOR”

Büfe önünde kuyrukların oluşması büfeye yeterli sayıda ekmek gönderilmemesinden kaynaklansa da bu sorun yeni büfe yeri olmadığına bağlanarak algı oluşturulmaktadır.
Bunun kanıtı da ilçemizde daha önceden Yeşiltepe Mahallesi Çubuk Caddesi ve Yıldırım Mahallesi Kızık Caddesi üzerinde bulunan 2 adet Halk Ekmek büfesinin, talep olmaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılmasıdır. Şu an hali hazırda Büyükşehir Belediyesi, bahsedilen noktalarda büfe açma yetkisine sahiptir. Tüm bu gerçeklere ve imkanlara rağmen kasıtlı olarak kuyruklar oluşturulmaktadır.

AÇIKLAMA TALİHSİZ

Yeni büfe yeri Belediyemiz ve ilgili mahalle muhtarı tarafından bizzat belirlenmiş ve buna istinaden Büyükşehir Belediyesi süreci başlatmıştır. Yer tahsisine ilişkin konunun Akyurt Belediye Meclisi gündeminde yer aldığı ve tahsis talebinin gerçekleştirileceği bilinmesine rağmen talihsiz bir açıklama yapılmıştır.

Tek arzumuz mevcut Halk Ekmek büfesine ve yeni açılacak Halk Ekmek büfesine yeterli ekmeğin gönderilerek, günün her saatinde ekmek bulundurulmasıdır. Kuyrukların sona ermesi bu şekilde mümkün olacaktır.

Saygılarımızla vatandaşlarımızın bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABER:

[ilgiliMakale icerik_id=”80401″]

Akyurt Belediyesi’nden Halk Ekmek açıklaması: Büyükşehir büfe açma yetkisine sahip