Akyurtlular Derneği: Bölge insanımızdan milletvekili istiyoruz

featured
service

Akyurtlular Derneği, Kuzey Ankara’daki sivil toplum örgütleri ile bölgeyi tanıyan milletvekili seçilebilmesi adına ortak çalışma yürüteceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun amaç artık bölge insanımızdan milletvekili olsun, içimizden birileri bizleri artık temsil etsin” ifadelerine yer verildi.

Bugüne kadar birçok platformda ‘bölgeyi tanıyan, içimizden bir isim milletvekili olsun” düşüncesini dile getiren Akyurtlular Derneği, somut bir adım atarak bölgedeki sivil toplum örgütleri ile diyalog kurmaya başladı.

Dernek bu amaçla Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekleri Federasyonu, Çubuk Abad 1402 Dernekler Federasyonu ve Kalecikliler Derneği ile görüşmelere başladığını açıkladı. Görüşmeler sonrasında ortak deklarasyon yayınlanacağı belirtilirken, Kuzey Ankara ilçeleri için birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Öncüğünü yaparak Çubuk ve Kaleçik ilçelerinin, kapsayıcı tüm sivil toplum örgütleri ile görüşmeler sonucunda, bölgemiz siyaseti adına siyasi temsiliyet makamı; Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milletvekili olarak, bölge insanımızın olmasını ve ilçelerimizden seçilebilir sıradan milletvekili adaylarının konulması hususunda tüm siyasi partilere yönelik deklarasyon yayınlanması çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız.

“İÇİMİZDEN BİRİLERİ ARTIK BİZLERİ TEMSİL ETSİN”
Siz değerli Akyurtluları, Çubuklu ve Kalecikli hemşerilerimiz ile birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun amaç artık bölge insanımızdan milletvekili olsun içimizden birileri bizleri artık temsil etsin. Bu oluşuma Sivil toplum Kuzey Ankara ilçeleri destek platformu diyebiliriz. Bu konuda; Çubuk Dernekler Federasyonu başkanı sayın Fuat Tuyan, Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekleri Federasyon başkanı sayın Ramazan Akpınar, Çubuk Abad 1402 Dernekler Federasyonu başkanı sayın Mehmet Uluağaçlı ve Kalecikliler Dernek başkanı sayın Şahin Önal ile görüşmeler yapılmış tüm bu üç ilçeyi kapsayıcı etkin çalışmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Akyurtlular Derneği: Bölge insanımızdan milletvekili istiyoruz