Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık: Bütçemizi yerine getirecek gücümüz var

featured
service

Akyurt Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi ve performans programı meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katılımı ile görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz yıl ki bütçesi 121 milyon TL olan Akyurt Belediyesi’nin 2023 bütçesi ise 177 milyon TL olarak belirlendi.

Belediyenin 2023 bütçesi hakkında konuşan Ayık: “Ak­yurt ge­le­ce­ğe emin adım­lar­la yü­rü­yen ve hızlı çözüm üre­ten bir be­le­di­ye­ye sahip olan bir ilçe. Sağ­lık, spor, kül­tür, yaşam, yeşil alan pro­je­le­ri­mi­zi za­ma­nı gel­dik­çe du­yur­ma­ya devam edi­yo­ruz. Bütün bu hiz­met­ler için be­lir­li bir büt­çe­ye ih­ti­ya­cı­mız var. Ham­dol­sun büt­çe­mi­zi ye­ri­ne ge­ti­recek gü­cü­müz de var” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Ak­yurt Be­le­di­ye Mec­li­si’nde Ekim ayı gö­rüş­me­le­ri ta­mam­lan­dı. 2023 yılı mali büt­çe­si de gö­rü­şü­le­rek oy bir­li­ği ile kabul edil­di. 2021 yılı büt­çe­si 121 mil­yon TL olan Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin 2023 büt­çe­si ise 177 mil­yon TL ola­rak be­lir­len­di. Böy­le­lik­le geç­ti­ği­miz yıla göre büt­çe­de 56 mil­yon TL’lik bir artış göz­len­di.

EN BÜYÜK PAY FEN İŞLERİ’NE
Yerel yö­ne­tim­le­rin 2023 yılı büt­çe­le­ri be­le­di­ye mec­lis­le­rin­de gö­rü­şül­me­ye devam edi­yor. Yak­la­şık 40 bin nü­fu­su olan Ak­yurt il­çe­si’nin ge­lecek yıl büt­çe­si 177 mil­yon TL, yak­la­şık nü­fu­su 92 bin olan Çubuk Be­le­di­ye­si’nin büt­çe­si ise 275 mil­yon TL ola­rak be­lir­len­di. Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin 2023 bütçe plan­la­ma­sın­da en büyük pay 57 mil­yon 455 bin TL ile Fen İşleri Mü­dür­lü­ğü’ne ay­rı­lır­ken, ikin­ci sı­ra­da 54 mil­yon 75 bin TL ile Des­tek Hiz­met­le­ri Mü­dür­lü­ğü yer aldı.

2023’te mü­dür­lük­le­rin plan­la­nan gi­der­le­ri ise şu şe­kil­de;
Özel Kalem Mü­dür­lü­ğü 4 mil­yon 465 bin TL, Kül­tür ve Sos­yal İşler Mü­dür­lü­ğü 9 mil­yon 860 bin TL, Basın Yayın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­dür­lü­ğü 3 mil­yon 495 bin TL, Mali Hiz­met­ler Mü­dür­lü­ğü 16 mil­yon 460 bin TL, Park ve Bah­çe­ler Mü­dür­lü­ğü 13 mil­yon 40 bin TL, Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü 5 mil­yon 25 bin TL, Te­miz­lik İşleri Mü­dür­lü­ğü 5 mil­yon 125 bin TL, Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü 1 mil­yon 675 bin TL, İmar ve Şe­hir­ci­lik Mü­dür­lü­ğü 1 mil­yon 500 bin TL, Yazı İşleri Mü­dür­lü­ğü 1 mil­yon 145 bin TL, Plan ve Proje Mü­dür­lü­ğü 2 mil­yon 715 bin TL, Muh­tar­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü 385 bin TL, İnsan Kay­nak­la­rı ve Eği­tim Mü­dür­lü­ğü 550 bin TL.

AYIK’TAN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ÖVGÜ
Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin 2023 büt­çe­si­nin de­ğer­len­di­ren Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık, “Hep bir­lik­te Ak­yurt’u hak et­ti­ği nok­ta­ya ulaş­tır­mak için eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz ve yap­ma­ya devam ede­ce­ğiz.” diye ko­nuş­tu. Ayık, “Ak­yurt ge­le­ce­ğe emin adım­lar­la yü­rü­yen ve hızlı çözüm üre­ten bir be­le­di­ye­ye sahip olan bir ilçe. Sağ­lık, spor, kül­tür, yaşam, yeşil alan pro­je­le­ri­mi­zi za­ma­nı gel­dik­çe du­yur­ma­ya devam edi­yo­ruz. Bütün bu hiz­met­ler için be­lir­li bir büt­çe­ye ih­ti­ya­cı­mız var. Ham­dol­sun büt­çe­mi­zi ye­ri­ne ge­ti­recek gü­cü­müz de var. Bu­gü­ne kadar yap­tık­la­rı­mız ve ge­le­cek­te ya­pa­cak­la­rı­mız için öz­ve­ri­li, ça­lış­kan bir ekip ge­rek­li. O da Ak­yurt Be­le­di­ye­sin­de var. Bu nok­ta­da Ak­yurt Be­le­di­ye Mec­lis Üye­le­ri­mi­ze, baş­kan yar­dım­cı­la­rı­mı­za, birim mü­dür­le­ri­mi­ze ve tüm ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum. Hep bir­lik­te Ak­yurt’u hak et­ti­ği nok­ta­ya ulaş­tır­mak için eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz ve yap­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Ak­yurt Be­le­di­ye­si 2023 yılı per­for­mans prog­ra­mı ve büt­çe­si Ak­yurt’umuz için ha­yır­la­ra ve­si­le olsun” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık: Bütçemizi yerine getirecek gücümüz var