AK Parti’den açıklama: Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz

featured
service

Yeniden Refah Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş’ın Nurettin Cankurtaran Caddesi üzerinde bulunan afişlerinin kaldırılması üzerine Ayantaş bir açıklama yaparak tepki göstermişti. Ayantaş’ın yapmış olduğu açıklamaları ‘ağır hakaret’ olarak değerlendiren AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı, “Sahada çalışarak huzur ve sükunet içerisinde rekabet etmek yerine iftira atmayı ve hakaret etmeyi tercih eden bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş’ın Nurettin Cankurtaran Caddesi’nde bulunan bilboardların kaldırılması yönündeki kararı Ayantaş, “Biz yasal süreyi kullanarak buranın yıkılmaması için elimizden geleni yapıyoruz ancak hukuksuzca bir işlem yapılıyor. Sırf Hilal Ayık ve Murat Yıldırım’ın keyfine iş yapılıyor burada. Adaletin, hukukun olmadığı yerde huzur olmaz. Ben 15 tane seçim yaşadım bugüne kadar hiç böyle bir şey yaşanmadı” sözleri ile eleştirmişti.

“İLÇE SEÇİM KURULU KARARINA AYKIRI…”

AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yeniden Refah Partisi’nin siyasi parti ilçe başkanları tarafından alınan prensip kararı ve Akyurt İlçe Seçim Kurulu kararına aykırı davranarak reklam yapılması yasak olan Nurettin Cankurtaran Caddesi üzerine reklam afişlerini astığı belirtildi. İlçe Seçim Kurulunun söz konusu afişlerin kaldırılması yönündeki kararının kanun gereğince Akyurt Belediyesi tarafından uygulandığı ifade edildi.

“AKYURT BELEDİYESİ’NE TEBLİĞİ BEKLENDİ”

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yeniden Refah Partisi afişleri mağdur edebiyatı yapabilmek için kendisi kaldırmamış ve Akyurt Belediyesine tebliğ edilmesini beklemiştir. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 61. maddesinde yer alan “…. Belediyeler, bu maddede belirtilen yetkili mercilerin talebi üzerine, maddeye aykırı hususları gidermek için gerekli araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlüdür.” ifadesine istinaden İlçe Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi tarafından 298 sayılı Seçim Kanunun 60.maddesine aykırı olarak konulan reklam, bilbort ve afişin kaldırılması için ilgili kararı Akyurt Belediye Başkanlığına gönderilmiştir. Akyurt Belediyesi, İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilen kararın gereğini yerine getirmesine rağmen Yeniden Refah Partisi adayı, kanuna aykırı olan afişlerinin maksatlı olarak kaldırıldığı iddialarında bulunmuştur. Hatta daha da ileri giderek İlçe Başkanımıza ve Akyurt Belediye Başkanımıza yönelik ağır hakaretlerde bulunmuştur. Sahada çalışarak huzur ve sükunet içerisinde rekabet etmek yerine iftira atmayı ve hakaret etmeyi tercih eden bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz.”

thumbnail
İlişkili Haber
Yeniden Refah afişlerine yıkım kararı. Ayantaş’tan sert tepki

AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 60.maddesinde ilan ve reklam yerleri düzenlenmiş olup, buna istinaden 16 Şubat 2024 tarihinde Akyurt Kaymakamlığı nezdinde siyasi parti temsilcileri ile yapılan toplantıda 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi siyasi partilerin afiş, flama vb.propaganda malzemelerinin sadece siyasi parti ilçe başkanlıkları ve seçim koordinasyon merkezlerine asılacağı prensip kararı alınmıştır.

Akyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 23.02.2024 tarihli toplantısında ilan ve reklam yerleri ile ilgili olarak 2024/11 sayılı kararı alınmış ve bu karara göre ilan ve reklam alanları kura çekimi suretiyle her siyasi parti için belirlenmiş ve söz konusu karar ilgili siyasi parti temsilcilerine tebliğ edilmiştir.

Kura ile afiş yerleri belirlenmiş olmasına rağmen Yeniden Refah Partisi, 298 sayılı Seçim Kanununa, siyasi parti ilçe başkanları tarafından alınan prensip kararına ve Akyurt İlçe Seçim Kurulu kararına aykırı davranarak reklam yapılması yasak olan yerlerden Nurettin Cankurtaran Caddesi üzerine reklam afişleri asmıştır. Buna istinaden İlçe Seçim Kuruluna yapılan itiraz üzerine, İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen 11.03.2024 tarihli ve 2024/14 sayılı kararda, Yeniden Refah Partisi tarafından 298 sayılı Seçim Kanunun 60.maddesine aykırı olarak konulan reklam, bilbort ve afişin kaldırılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar İlçe Seçim Kurulu tarafından Yeniden Refah Partisine ve tüm siyasi partilere tebliğ edilmiştir.

Yeniden Refah Partisi afişleri mağdur edebiyatı yapabilmek için kendisi kaldırmamış ve Akyurt Belediyesine tebliğ edilmesini beklemiştir.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 61. maddesinde yer alan “…. Belediyeler, bu maddede belirtilen yetkili mercilerin talebi üzerine, maddeye aykırı hususları gidermek için gerekli araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlüdür.” ifadesine istinaden İlçe Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi tarafından 298 sayılı Seçim Kanunun 60.maddesine aykırı olarak konulan reklam, bilbort ve afişin kaldırılması için ilgili kararı Akyurt Belediye Başkanlığına gönderilmiştir.

Akyurt Belediyesi, İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilen kararın gereğini yerine getirmesine rağmen Yeniden Refah Partisi adayı, kanuna aykırı olan afişlerinin maksatlı olarak kaldırıldığı iddialarında bulunmuştur. Hatta daha da ileri giderek İlçe Başkanımıza ve Akyurt Belediye Başkanımıza yönelik ağır hakaretlerde bulunmuştur. Sahada çalışarak huzur ve sükunet içerisinde rekabet etmek yerine iftira atmayı ve hakaret etmeyi tercih eden bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Yaptığımız hizmetlerden güç alarak saygı, nezaket ve hoşgörü çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.”

AK Parti’den açıklama: Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz