Yeniden Refah afişlerine yıkım kararı. Ayantaş’tan sert tepki

featured
service

Yeniden Refah Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş’ın Nurettin Cankurtaran Caddesi’nde bulunan bilboardlarına mahkeme yıkım kararı aldı. Ayantaş alınan kararı sert sözlerle eleştirdi. Ayantaş, “Biz yasal süreyi kullanarak buranın yıkılmaması için elimizden geleni yapıyoruz ancak hukuksuzca bir işlem yapılıyor. Sırf Hilal Ayık ve Murat Yıldırım’ın keyfine iş yapılıyor burada. Adaletin, hukukun olmadığı yerde huzur olmaz. Ben 15 tane seçim yaşadım bugüne kadar hiç böyle bir şey yaşanmadı” dedi.

Bilboardların bulunduğu alana gelen Ayantaş burada partililere seslendi. İlçede benzer yerlere afişler asıldığını ifade eden Ayantaş, ‘Onların asmış oldukları afişler yasal oluyor. Biz arsa sahibinden arsayı kiralamışız, yasal bir işlem yapıyoruz, apar topar yıkım kararı çıkartılıyor, bu doğru değil” diye konuştu.

“BU HANIMEFENDİNİN EGOSUNA AKYURT’U BIRAKMAYACAĞIZ”

“Bugün yapılan gerçeklerden dolayı, korkularından dolayı bunun için yıkım kararı çıkartılmıştır. Bu vatandaşın nezdinde hiçbir zaman affedilmeyecektir.” diyen Ayantaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim ahlaksızca toplumu gerecek herhangi bir işimiz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Ama şunun sözünü veriyorum. Bugüne kadar Akyurt Belediyesi’nin yaptığı yasal olmayan bütün her şeyi mahkemeye taşıyacağım. Bundan sonra bakalım Hilal hanım koltuğunda rahat oturabilecek mi? Benim adıma o ilçe başkanı bir daha konuşma yapamaz. Yok seçimi kazanınca AK Parti’ye geçecekmiş, benim adıma kimsenin konuşmaya yetkisi yok. Ben tarafımı seçmişim, bellidir benim tarafım. Ben Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkan adayıyım. Allah’ın izni ile de 1 Nisan’da belediye başkanı olacağım. Akyurt’un sağduyulu halkına sesleniyorum, bu hanımefendinin egosuna Akyurt’u bırakmayacağız.”

“NEDEN KORKTUKLARI BELLİDİR”

Yeniden Refah Partisi Akyurt İlçe Başkanı Muharrem Taştemir ise ilçenin çeşitli yerlerinde benzer örneklerin olduğu dile getirdi. Otonomi yanında ve inşaatlarda partilerin afişleri bulunduğunu söyleyen Taştemir: “Yüksek Seçim Kuruluna bunları bildirdik. Bildirdiğimiz halde bize verilen cevap şu: Bizimle billboardı pazarlık haline getirmeyin. O inşaatlarda asılı olanlar duracakmış, bunu kaldıracaklarmış. Bu kadar adaletsiz bir sistemin içerisindeyiz. Neden korktukları bellidir, kaybettikleri seçimi, nasıl geri çevirebiliriz derdine düşmüşlerdir” dedi.

“Saat 3’te başlayıp, saat 5’te alelacele çıkarılan mahkeme kararı” diyerek elindeki belgeleri gösteren Taştemir, “Buna itirazımız şu an İl Yüksek Seçim Kurulu’na yapılmıştır. Ancak değerlendirme yarın olacağı için yıkım kararı şu anda uygulanmaktadır” diye konuştu.

Yeniden Refah afişlerine yıkım kararı. Ayantaş’tan sert tepki