27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Başladı

featured
service

Çankaya Belediyesi ve Uçan Süpürge Vakfı’nın destekleriyle düzenlenen 27. Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde başladı. Festivalin açılışına, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de katıldı.

Başkan Güner, festivalde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet’in ilk yüzyılını ikiye ayırırsam önce kadınlar bu Cumhuriyet’in kurulması için çaba gösterdi, sonra da bu Cumhuriyet kadınlara güç verdi, destek verdi. Şimdi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da hem kadınları hem de Cumhuriyetimizi güçlendirme vaktidir” dedi.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Başladı 1

Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla” temasıyla gerçekleşiyor. Festivalin açılışında, sinema ve tiyatro dünyasının önemli isimlerine çeşitli ödüller verildi. “Uçan Süpürge Onur Ödülü” sinema ve tiyatro oyuncusu Hatice Aslan’a, “Bilge Olgaç Başarı Ödülü” ise oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol’a takdim edildi. “Genç Cadı Ödülü”ne ise oyuncu Deniz İlhan layık görüldü.

1998 yılından bu yana düzenlenen festival, kadın emeğini görünür kılmak amacıyla çıktığı yolda kadın hareketiyle birlikte güçleniyor. Festival, sinema sektöründeki kadınlar arasında iletişim ağı kurarak filmlerin görünürlüğünü arttırıyor. Bu yıl 27.’si düzenlenen festival, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Devlet Opera ve Balesi’nde sinemaseverleri ağırlayacak.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.