1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’in Yeni Kahramanları Zorlu Eğitimlerle Mesleklerine Hazırlanıyor

İzmir’in Yeni Kahramanları Zorlu Eğitimlerle Mesleklerine Hazırlanıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde, sınavları başarıyla geçen yeni itfaiyeciler, mesleklerini en iyi şekilde yapabilmek için zorlu ve heyecan verici eğitimlerden geçiyor.

22 Nisan’da başlayan ve 7 Haziran’a kadar sürecek eğitimlerde, genç itfaiyeciler 1 kilometre koşu, 100 metre engelli koşu, karanlık ve dumanlı odada yön bulma, itfaiye aracı ve ambulans kullanma, dağda arama kurtarma gibi birçok uygulamalı eğitimden geçiyor. Zorlu parkurlarda ter döken itfaiyeciler, bu sayede mesleğin gerektirdiği fiziksel ve zihinsel güce kavuşuyor.

Eğitimciler de Bu Zorlu Yolculukta Gençlere Destek Oluyor

Arama Kurtarma Eğitmeni Mesut Topal, 15 metre yükseklikte iple iniş ve yukarı tırmanma eğitimi verdiği itfaiyecilere, bu mesleğin kolay olmadığını ancak sevgi, aidiyet ve sadakat duygusuyla tüm engellerin aşılabileceğini söylüyor. Topal, itfaiyecilerin korkularını yenerek zorlu eğitimleri başarıyla tamamladıklarını da gözlemliyor.

Araç Üstü Ekipman Eğitmeni Hakan İnan ise, 32 metrelik merdivenli araç ile verdiği eğitimlerde itfaiyecilerin el hassasiyeti kazandığını ve gittikleri bir olayda çok katlı bir binada elektrik tellerine takılmadan balkona daha fazla yaklaşabileceklerini belirtiyor. Bu sayede canların zarar görmeden kurtarılabilmesi hedefleniyor.

Genç İtfaiyeciler Eğitimlerden Memnun

Sınavdaki başarısıyla itfaiye memuru olmaya hak kazanan tek kadın Gaye Karagöl, eğitimlerin zorlayıcı olsa da çok verimli olduğunu ve burada birçok şey öğrendiklerini söylüyor. Karagöl, ilk başta 15 metre yükseklikten inerken zorlandığını ancak eğitmenler sayesinde korkularını yenmeyi başardığını ve şu anda rahatlıkla inip çıkabildiğini belirtiyor.

İtfaiyeci eri Mustafa Çabuk da, eğitimlerin çok sıkı olduğunu ve buraya gelmeden önce böyle bir yoğunluk beklemediğini söylüyor. Çabuk, beklentisinin çok ötesinde bir eğitim aldığını ve çok memnun olduğunu ifade ediyor. Çabuk, eğitimlere başladıktan sonra 3 kilogram verdiğini ve kendini daha dinç ve zinde hissettiğini de ekliyor.

Genç itfaiyecilerden Hüseyin Güçlüol ve Şerafettin Furkan Uçar da, kapalı alanlarda yangına müdahale, tanker yangınlarına müdahale gibi eğitimlerde zorlandıklarını ancak hepsinde başarılı olduklarını söylüyor. Uçar, birçok eğitimden geçtiklerini ve kendini göreve hazır hissettiğini belirtiyor.

İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Murat Doğan ise, yaptıkları işin zor olsa da isteyerek yaptıkları zaman güzel olduğunu söylüyor. Doğan, İzmir’in verdiği eğitimlerle çok nitelikli, güvenilir ve önce can sonra mal güvenliğini sağlayacağına emin olacak bir itfaiyeci kazandırdığına inanıyor.

Serkan Ayekin de, sahada karşılaşma ihtimali bulunan tüm olaylara sağlıklı ve etkili müdahale için eğitim aldıklarını ve bu olaylara karşı kendilerini donanımlı hale getirdiklerini söylüyor.

Memurlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli puanı aldıktan sonra itfaiye memuru olmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın açtığı sınava girip, başarılı olmuşlardı.

Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan genç itfaiyeciler, İzmir’in kahramanları olarak görevlerine başlayacak ve kentin güvenliği için canla başla mücadele edecekler.

İzmir’in Yeni Kahramanları Zorlu Eğitimlerle Mesleklerine Hazırlanıyor
Yorum Yap