Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eskişehir Çocuk, Gençlik ve Kukla Tiyatroları Festivali, 16-20 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Beş gün boyunca 30 farklı etkinliğin düzenlendiği festivale binlerce Eskişehirli katıldı.
Festival, Köprübaşı ve Haller Gençlik Merkezi Festival Alanı arasında düzenlenen kortej yürüyüşüyle açıldı. Dev kuklalar ve bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe farklı ülkelerden tiyatro toplulukları da katıldı.
Festival süresince Fransa, İtalya, Slovenya, Romanya, İsveç, Bulgaristan ve Hollanda’dan topluluklar oyunlarını sahneledi. Eskişehir Şehir Tiyatroları’nın “Sihirli Flüt”, “Rüzgârda Savrulan Yapraklar”, “Ben de Uçabilirim” ve “Pompenya” adlı oyunlarının yanı sıra Antalya Şehir Tiyatroları’nın “Romeo+Julliet=Aşk” adlı gençlik oyunu da programda yer aldı.
Atölyeler, Sergiler ve Konser
Festivalde oyunların yanı sıra kukla yapım ve oynatım, kuklacılığın dili ve boş alanda oyun atölyeleri düzenlendi. Kukla ve resim sergileri ile D.O.B. Sanatçıları’nın çocuk şarkıları konseri de festivalin programı arasında yer aldı. Açılış gününde Gençlik Sahnesi kursiyerleri, Berkay Akın yönetiminde Shakespeare’den uyarlanan “Sözde Bir Yaz Gecesi Rüyası”nı Opera Sahnesi’nde sahneledi.
Festivalin son gününde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, festival alanında çocuklarla birlikte kukla oyununu izledi.























