Yıldırım: Büyükşehir esnafa destek yerine zam yapmayı tercih etti

featured
service

An­ka­ra’da ya­şa­nan ula­şım krizi hak­kın­da açık­la­ma yapan AK Parti Ak­yurt İlçe Baş­ka­nı Murat Yıl­dı­rım, ula­şı­ma zam ye­ri­ne es­na­fa des­tek öne­ri­sin­de bu­lun­duk­la­rı­nı ancak CHP ve İYİ Parti gu­ru­bu ta­ra­fın­dan ret oyu kul­la­nıl­dı­ğı­nı, Baş­kan Yavaş ta­ra­fın­dan ise veto edil­di­ği­ni söy­le­di.

“EGO ve Özel Halk Oto­büs­le­ri An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­ne bağ­lı­dır. Ula­şım­da yet­ki­li makam An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­dir. Zammı yapan da Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si UKOME’dir. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Mec­li­si bu ko­nu­lar­la il­gi­li ola­rak sa­de­ce es­na­fa des­tek ve­ril­me­si­ne karar ve­re­bi­lir” diyen Yıl­dı­rım, es­na­fa ya­pı­la­cak 90 mil­yon TL’lik yar­dı­mın 120 mil­yon TL’ye çı­ka­rıl­ma­sı öne­ri­sin­de bu­lun­duk­la­rı­nı dile ge­tir­di.
AK Parti ve MHP gru­bu­nun des­tek­le­riy­le, oy çok­lu­ğuy­la mec­lis­te bu yönde karar alın­dı­ğı­nı ancak Man­sur Yavaş ta­ra­fın­dan veto edil­di­ği­ni ifade eden Yıl­dı­rım, açık­la­ma­sın­da şu gö­rüş­le­re yer verdi; “Aka­bin­de de es­na­fın pro­tes­to sü­re­ci baş­la­mış­tır. Bu sü­reç­te AK Parti Grubu, zam ya­pıl­ma­ma­sı ve des­te­ğin Bü­yük­şe­hir ta­ra­fın­dan ar­tı­rıl­ma­sı öne­ri­si­ni yi­ne­le­miş­tir. Ne yazık ki An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, des­te­ği ar­tır­mak ye­ri­ne zam yap­ma­yı ter­cih et­miş­tir. Bu­ra­da asıl amaç Özel Halk Oto­büs­le­ri­nin ey­le­mi­ni ba­ha­ne ede­rek EGO üc­ret­le­ri­ne zam yap­mak­tır.

Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si al­dı­ğı bu karar ne­ti­ce­sin­de fa­tu­ra­yı va­tan­daş­la­rı­mı­za kes­miş­tir. ABB’nin üc­ret­siz ak­tar­ma­yı kal­dır­ma­sı yet­me­miş, zam ile sü­re­ci devam et­tir­miş­tir.

“TÜM İLÇE­LER İÇİN AK­TAR­MA GETİRİLMELİ”
Be­le­di­ye hiz­met­le­rin­de kar­lı­lık aran­maz. Tüm hiz­met­ler için ge­çer­li ol­ma­sa da za­ru­ri olan ula­şım için mev­cut uy­gu­la­ma­nın yan­lış ol­du­ğu­nu dü­şün­mek­te­yiz. Aci­len tüm İlçe­ler için ak­tar­ma ge­ti­ril­me­li­dir. Çevre İlçe­ler­de de öğ­ren­ci abon­ma­nı ge­çer­li de­ğil­dir. Ma­ale­sef bu­ra­da da stan­dar­dı ya­ka­la­ya­ma­yan bir be­le­di­ye yö­ne­ti­mi mev­cut­tur. Çevre il­çe­ler için de öğ­ren­ci abon­ma­nı ge­çer­li ol­ma­lı­dır”

Yıldırım: Büyükşehir esnafa destek yerine zam yapmayı tercih etti