1. Haberler
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Siyaset
  5. Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na Grup Toplantısı Öncesi Çağrı

Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na Grup Toplantısı Öncesi Çağrı

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Grup Toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na açık çağrıda bulundu. Yavaş, “CHP’nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum” dedi.

Yavaş, saat 13.30’da gerçekleşecek grup toplantısı öncesi yayımladığı açıklamada Kılıçdaroğlu’na “yapıcı adım” çağrısı yaptı.

Yavaş açıklamasında, “Siz, Cumhuriyet Halk Partimizin uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmış, partimizin en zorlu dönemlerinde sorumluluk üstlenmiş önemli bir değerimizsiniz. Bugün yaşanan süreçte de milyonlarca CHP’li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir” ifadelerini kullandı.

“Takdirle Karşılanır”

Yavaş, açıklamasının devamında şu görüşleri paylaştı:

“Partimizin kurumsal kimliğinin korunması, örgütlerimizin ve seçmenlerimizin daha fazla üzülmemesi, Meclis çatısı altında ve kamuoyu önünde istenmeyen görüntülerin oluşmaması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, CHP’nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır.”

Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na Grup Toplantısı Öncesi Çağrı