Vatandaş paket servise alıştı

featured
service

Restaurantlar uzun bir sürenin ardından masa müşterisi almaya başladı. Alınan kararların sektöre etkilerini Akyurt’taki işletme sahiplerine sorduk. İlettikleri ortak görüş, vatandaşların virüse yakalanma endişelerinin devam ettiği ve paket servislerindeki yoğunluğun sürdüğü oldu.

Orta risk gurubunda bulunan Ankara’da alınan kısıtlamalarda düzenleme yapıldı. Buna göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, lokanta, cafe gibi işletmelerde masa müşterisi almaya başladı. Alınan kararların yemek sektörüne olan etkilerini Akyurt’taki bazı işletme sahiplerine sorduk. İşte restaurant sahiplerinin görüşleri;

Vatandaş paket servise alıştı 1

“MÜŞTERİLER ALINAN KARARDAN MEMNUN”

Onur Et Lokantası- Bayram Öztepe: Yasağın  kalkmasının hemen ardından bir yoğunluk yaşadık ancak bir süreklilikten bahsedemeyiz. Masa müşterilerimiz ise alınan karardan memnunlar, paket servislerimizde devam ediyor. Ankara’mız şu anda orta risk gurubunda, vatandaşlarımızın tedbirleri elden bırakmaması kırmızı risk gurubuna geçmememiz için önem taşıyor. Bu süre içerisinde işlerimizin daha da artmasını umut ediyoruz.

Vatandaş paket servise alıştı 2

“BU SÜREÇTE ESNAFLARA GEREKLİ DESTEK YAPILMADI”

Reis Döner – Cengiz Demirel: Hem esnaflar, hem de vatandaşlar olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz. Pandemi döneminde ne yerel yönetimden ne de devletimizden gerekli desteği alamadık. Yerel yönetim kısıtlamalarda işleri düşen esnafımızdan eşit oranda alışveriş yaparak destek olabilirdi. Diğer taraftan yeni düzenleme ile yüzde elli oranında masa müşterileri alabiliyoruz, bu şu an için işlerimizde önemli bir değişikliğe yol açmadı. Müşteriler paket servisine alıştı artık.

Vatandaş paket servise alıştı 3

EN GÜZELİ YERİNDE YEMEK

Pinokyo Restaurant – Muhsin Eren: Koronavirüs tedbirleri sektörümüzü ciddi anlamda etkiledi. Kısıtlamaların esnetilmesi şu an için bizlere çok da olumlu yönde etki etmedi. Paket servislerimiz devam ediyor ancak masa müşterilerimizde beklediğimiz artışı yakalayamadık. Yemeğin lezzetli ve tadında yenilebilmesi için yerinde hizmet her zaman en güzelidir. Tüm esnaflar olarak işlerimizde iyileşme yaşanmasını umut ediyoruz.

Vatandaş paket servise alıştı 4

VİRÜS ENDİŞESİ DEVAM EDİYOR

Beyazıt Sofrası – Ünal Gözelceoğlu: Aile müşterileri daha çok akşam saatlerini tercih ediyor, bizler ise saat 19 itibariyle işyerlerimizi kapatıyoruz. Şu an için sürekli müşterilerimizden ziyade yol müşterilerini ağırlıyoruz. Korona virüse yakalanma endişesi toplumda devam ediyor. Paket servislerimiz devam ediyor ancak masa müşterilerimizde önemli derecede artış yaşanmadı. Bu süreçte hem kendi, hem de müşterilerimizin sağlığı için tedbirleri uygulamaya devam ediyoruz.

Vatandaş paket servise alıştı 5

AKYURT PANDEMİ SÜRECİNDE İYİ BİR SINAV VERDİ

Şehzade Döner – Bekir Ramazanoğlu: Akyurtlu pandemi sürecinde iyi bir sınav verdi. Gözlemlediğimiz kadarıyla diğer ilçelere göre bu süreci daha iyi atlattık, ilçe sakinlerimiz tedbiri elden bırakmadı. Müşteri almaya başladık ancak uzun süren kısıtlamalar vatandaşları paket siparişine alıştırdı galiba. İşlerin büyük oranda arttığını söyleyemem. Umarız bu dönemi atlatır ve hem Akyurtlular hem de esnaflar rahat bir nefes alır.

Vatandaş paket servise alıştı