1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. VakıfBank’ın Aktif Büyüklüğü 5,4 Trilyon TL Oldu

VakıfBank’ın Aktif Büyüklüğü 5,4 Trilyon TL Oldu

featured

VakıfBank, 2025 yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Aktif büyüklüğünü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artırarak 5,4 trilyon TL’ye yükselten banka, nakdi ve gayrinakdi krediler yoluyla sağladığı desteği yüzde 42’nin üzerinde artırarak 3,8 trilyon TL’yi aştı.

Banka, 2025 yılında elde ettiği 96 milyar TL kârdan 26 milyar TL’nin üzerinde vergi karşılığı ayırarak yaklaşık 70 milyar TL net dönem kârı elde etti.

“Milli ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz”

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 2025 yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üstünsalih şunları söyledi:

“2025 yılını, aktif büyüklüğümüzü yüzde 34 artırarak 5,4 trilyon TL seviyesine taşıdığımız, güçlü büyümeyle nakdi ve gayrinakdi kredilerimizi 3,8 trilyon TL’ye yükselttiğimiz ve kârlılığımızı önemli ölçüde artırdığımız bir dönem olarak tamamladık. Hem çeyrek hem de yıllık bazda kaydettiğimiz sürdürülebilir büyüme, aynı zamanda Bankamızın sağlam bilanço yapısının da somut bir göstergesidir. Krediler aracılığıyla üretimi, ihracatı ve istihdamı desteklemeyi sürdürürken, mevduat tabanımızı güçlendirdik ve yurt dışı kaynak temininde etkin bir performans sergiledik. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir büyüme yaklaşımımızla milli ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

“Yıllık kârımızı yüzde 73,5 artışla 70 milyar TL seviyesine çıkardık”

Üstünsalih, 2025 yılının son çeyreğinde kârlılık performansında güçlü bir ivme yakaladıklarını belirtti. Son çeyrek kârının 28 milyar TL’nin üzerinde gerçekleştiğini aktaran Üstünsalih, “Yıllık kârımızı ise yüzde 73,5 artışla 70 milyar TL seviyesine çıkardık. Bu güçlü performans, özkaynaklarımıza da doğrudan yansıdı ve özkaynak büyüklüğümüz yıllık yüzde 47 artışla 322 milyar TL’yi aştı. Mevduat tarafında da istikrarlı büyümemizi sürdürdük. 2025 yılının dördüncü çeyreği itibarıyla toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 36 artışla 3,4 trilyon TL’ye ulaşırken, Türk lirası mevduatımız yüzde 31 artışla 2,5 trilyon TL oldu” dedi.

Üstünsalih, tüm segmentler için etkin çözümler üretmeyi bankanın temel önceliklerinden biri olarak gördüklerini ifade etti. Üstünsalih, “Mevduat ve kredi ürünlerinden ödeme sistemlerine, dijital bankacılık hizmetlerinden proje desteklerine kadar tüm paydaşlarımızın daima yanında oluyoruz. Genişlemeye devam eden müşteri tabanımızın tüm bankacılık ihtiyaçlarını etkin şekilde karşıladığımız gibi üretime, istihdama ve dış ticarete olan odağımızı da sürdürüyoruz. VakıfBank Finans Grubu şirketlerimizin faaliyetleriyle finansal kapsayıcılığımızı güçlendirmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından kaynak getirme konusunda sektör liderliğinin sürdüğünü belirten Üstünsalih, “Yurtdışı havale akımlarına dayalı borçlanma araçları başta olmak üzere yurt dışı kaynak temininde en aktif bankalardan biri olmaya devam ediyoruz. 2025 yılında gerçekleştirdiğimiz 500 milyon ABD doları tutarındaki ihraçla bugüne kadar bankacılık sektöründe gerçekleştirilen ilave ana sermayeye dahil edilebilir nitelikteki tahvil ihraçları arasında en düşük getiri oranına ulaştık. 2025 yılı itibarıyla uluslararası piyasalardan toplam 12,8 milyar dolar yeni kaynak temin ettik” diye konuştu.

VakıfBank'ın Aktif Büyüklüğü 5,4 Trilyon TL Oldu 1
VakıfBank’ın Aktif Büyüklüğü 5,4 Trilyon TL Oldu