1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Uzmanı uyardı! Okullarda artan şiddetin sebebi öfke kontrolü eksikliği!

Uzmanı uyardı! Okullarda artan şiddetin sebebi öfke kontrolü eksikliği!

featured
service

Son zamanlarda okullarda artan şiddet olayları, uzmanlar tarafından değerlendirildi. Uzman Klinik Psikolog S. Aybeniz Yıldırım, çocukların dürtüsel davranışlarının, anlık planlamalar yapmalarının, sonunu düşünmeden hareket etmelerinin ve birbirlerine zarar verme algılarının yüksek olmasının bu durumun başlıca nedenleri arasında olduğunu belirtti.

Yıldırım, çocukların duygularını yönetememelerinin, kin, nefret ya da öç alma duygularının yoğun olmasının da önemli bir etken olduğunu vurguladı. Bu tür olayların sık sık yaşanmaması için çocukların sorun çözme becerilerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Sorunla karşılaştıklarında çocukların, karşı tarafın canını acıtarak ya da öç alarak değil, sorunu neden öfkelendirdiğine odaklanarak çözüm aramaları gerektiğini belirtti.

Özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocukların, kendilerini haklı bulma eğiliminde olduklarını ve öfkelerini karşıya yansıtmaya meyilli olabileceklerini dile getirdi. Bu durumda ailelere ve okul yönetimine büyük görevler düştüğünü belirten Yıldırım, çocukların duygusal farkındalıklarını artırmalarına yardımcı olacak önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Bu sayede okullarda daha sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturulabileceğini ifade etti.

Uzmanı uyardı! Okullarda artan şiddetin sebebi öfke kontrolü eksikliği!
Yorum Yap