1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Türkiye’nin Birçok Bölgesinde Yağmur ve Toz Fırtınası Uyarısı!

Türkiye’nin Birçok Bölgesinde Yağmur ve Toz Fırtınası Uyarısı!

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınan bilgilere göre, 23 Mayıs Perşembe günü Türkiye genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, Ege’nin Muğla hariç iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Sinop hariç Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum hariç Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların, Marmara ve Ege’nin doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Düzce, Zonguldak ve Isparta çevrelerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu Bölgesi’nde ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer yerlerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, diğer yerlerde ise batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar:

  • İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlara karşı ani sel, su basması, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
  • Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
  • İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli rüzgara karşı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Türkiye’nin Birçok Bölgesinde Yağmur ve Toz Fırtınası Uyarısı!