TCG ANADOLU’ya MİUS ve Bayraktar TB3 Entegrasyonu

featured
service
TCG ANADOLU’ya MİUS ve Bayraktar TB3 Entegrasyonu 1

İnşa faaliyetleri devam eden TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum (LHD) Gemisi, Baykar Savunma tarafından geliştirilen MİUS ve Bayraktar TB3 tipi insansız platformlarla donatılacak.

ANKARA (İGFA) –

Baykar Savunma, Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS)’ne ilişkin kavramsal tasarım görsellerini geçtiğimiz gün ilk kez paylaşmıştı. Paylaşılan görsellerden, MİUS’un ANADOLU gemisinde de kullanılacak şekilde tasarlandığı anlaşılmıştı.

Şirket, bugün bir paylaşımda daha bulundu. Baykar Savunma tarafından paylaşılan görsellerde, TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi üzerinde MİUS ve Bayraktar TB3 platformlarına yer verildi. Böylelikle Bayraktar TB3’ün de ilk kez bu kadar detaylı görselleri paylaşılmış oldu. Aynı zamanda MİUS ve Bayraktar TB3’ün de TCG Anadolu’da birlikte görev yapacağı anlaşılıyor.

Hem TB3 hem de MİUS, katapult yardımı olmadan yakalama kabloları ve kanca yardımıyla TCG Anadolu LHD gemisinden iniş ve kalkış yapabilecek.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik F-35 ambargosunun ardından ANADOLU Gemisinde, taarruz amaçlı sabit kanatlı hava aracı olarak sadece İHA’lar kullanılabilecek.

TCG ANADOLU’ya MİUS ve Bayraktar TB3 Entegrasyonu