1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manisa
  4. Sel Mağduru Arıcıya Manisa Büyükşehir’den Kovan Desteği

Sel Mağduru Arıcıya Manisa Büyükşehir’den Kovan Desteği

featured

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinde zarar gören arı üreticisi Ramazan Duman’a 20 adet arı kovanı desteği sağladı.

Yoğun yağışlar sonucu derenin taşması, bölgedeki arı kovanlarını sular altında bıraktı. 130 arılı kovana sahip Ramazan Duman’ın 90 kovanı sel ve balçık nedeniyle kullanılamaz hale geldi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yerinde yapılan inceleme ve düzenlenen tutanakların ardından durum Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen değerlendirme sürecinin ardından üreticiye 20 adet yeni kovan teslim edildi.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Peren Akdağ konuya ilişkin şunları söyledi: “Yoğun yağışlar sonucu meydana gelen taşkın, Turgutlu Akçapınar Mahallesi’ndeki üreticimizi olumsuz etkiledi. Yapılan tespitlerin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak arıcımızın üretime geri dönebilmesi için 20 adet kovan desteği sağladık.”

Arı üreticisi Ramazan Duman ise yaşadıklarını şöyle aktardı: “Turgutlu Akçapınar’da konaklattığım 130 kovanımdan 90’ı, derenin taşması sonucu büyük zarar gördü. Durumu İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdim. Sağ olsunlar, Büyükşehir ekipleri çok hızlı bir şekilde geri dönüş yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu bizlere 20 kovan desteğinde bulundu. Zor günümüzde yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediyesi’nin sel sonrası üreticilere yönelik destekleri arıcılıkla sınırlı kalmadı. Yunusemre ilçesi Spil Mahallesi’nde 20 bin adet lahanası ve 30 bin adet marulu hasar gören bir üreticiye 35 bin adet patlıcan fidesi verileceği açıklandı. Sel sularından etkilenen büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerinde yemlerin kullanılamaz hale gelmesi üzerine ise üreticilere toplam 4 bin kilogram yem desteği sağlandı. Suların çekilmesinin ardından yapılacak hasar tespit çalışmalarıyla birlikte diğer mağdur üreticilere de destek verileceği belirtildi.

Sel Mağduru Arıcıya Manisa Büyükşehir’den Kovan Desteği