Satılamayan kurbanlıkları ESK alacak

featured
service
Satılamayan kurbanlıkları ESK alacak 1

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, satılamayan kurbanlık hayvanların üreticilerden kilosu 42 liradan Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı nedeniyle üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkların, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını dile getirdi.

Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricileri mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Pakdemirli, ” Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız. Et ve Süt Kurumumuz bu yıl birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak. Alım fiyatlarıyla ilgili diğer detaylar, ESK tarafından yetiştiricilerimize duyurulacak” açıklamasını yaptı.

Satılamayan kurbanlıkları ESK alacak