Restorasyon Başladı: Meram’a Tarihi Hamam Müzesi Geliyor!

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsü’nün yanında bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nda restorasyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 600 yıl önce inşa edilen hamam, restore edildikten sonra bir oyuncak müzesi olarak hizmet verecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hamamın restorasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Restorasyon Başladı: Meram'a Tarihi Hamam Müzesi Geliyor! 1

“600 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapılan, Konyalıların ‘Meram Hamamı’ diye bildiği Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nda restorasyon çalışması gerçekleştirerek, tekrar şehrimizin hizmetine sunacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. En ince ayrıntısına kadar titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Restorasyonun ardından oyuncak müzesi olarak kullanılacak yapı, ailelerin çocuklarıyla beraber her daim ziyaret edebileceği yeni bir mekân olacak. Böylece Meram’ımız çok önemli bir hizmet daha kazanacak. Projesinden yapımına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Restorasyon Başladı: Meram'a Tarihi Hamam Müzesi Geliyor! 2

Başkan Altay, aynı bölgede Çamlıbel Çevre Düzenlemesi çalışması, tarihi Tavusbaba Camii’nin güçlendirilmesi ve bin araçlık yeraltı katlı otoparkı da yaptıklarını hatırlatarak, bölgede yapacakları yeni çalışmalarla Meram’ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracaklarını ifade etti.

Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı:

  • 1424 yılında Karamanoğulları Beyliği döneminde inşa edildi.
  • Zaman içinde deforme olan tarihi yapı, 652 metrekarelik alana sahip ve toplam 16 mekândan oluşuyor.
  • Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Oyuncak Müzesi olarak projelendirildi.
Restorasyon Başladı: Meram'a Tarihi Hamam Müzesi Geliyor! 3

Restorasyon tamamlandıktan sonra Meram’a değer katacak olan tarihi hamam, ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirebileceği yeni bir cazibe merkezi haline gelecek.

Restorasyon Başladı: Meram’a Tarihi Hamam Müzesi Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.