Ramazan’ın adresi bu yıl da Hamamönü olacak

featured
service
Hamamönü, Ramazan ayının dokusuna ve ruhuna uygun birbirinden farklı etkinliklerle başkentlileri buluşturmaya devam ediyor.
Ankara’da Ramazan etkinlikleri denince ilk akla gelen adres olan Hamamönü, geleneksel eğlencelerin yanı sıra beraberlik ve kardeşlik duygularına da ev sahipliği yapıyor. Hamamönü’ne, her yıl Ramazan ayında ziyaretçi akını yaşanıyor. Birbirinden farklı etkinliklere sahne olan ve her yıl on binlerce misafiri ağırlayan Hamamönü, bu yıl da Ramazan ayının favori mekanı olacak. Ramazan hazırlıklarının son sürat devam ettiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, tüm Ankaralıları, Ramazan ayını Hamamönü’nün manevi atmosferinde yaşamaya çağırdı.
Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını temenni eden Başkan Balcı “11 Ayın Sultanı Ramazan ayı, tüm İslam alemi için çok önemli ve değerli bir ay… Ramazan ayında olduğu gibi diğer aylarda da birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun yaşatılması en büyük arzumuz. Altındağ Belediyesi olarak bu yıl da Hamamönü ve Hamamarkası’nda maneviyatı yüksek, dinimize uygun etkinlikler organize ediyoruz. Geleneksel Ramazan etkinliklerini aslına uygun olarak yaşatıyoruz. Eski Ramazanlara dair özlemi Hamamönü’nde gideriyoruz. Tüm halkımızı bu Ramazan ayında da Hamamönü’ne davet ediyoruz.” dedi. 
Hamamönü bu yıl da dopdolu…
Hamamönü, bu yıl da birbirinden anlamlı Ramazan programlarıyla ziyaretçilerini karşılayacak. Ziyaretçiler, iftarın ardından ortaoyunu, Hacivat ve Karagöz ile Ramazan ayının geleneksel etkinliklerinin tadını çıkaracaklar. Uzun saatler süren dost sohbetlerine eşlik eden kumda pişen kahvelerin, allı güllü Osmanlı macuncularının, geleneksel kıyafetlerle hatıra fotoğrafı çektirenlerin renkli görüntüler oluşturduğu Hamamönü, her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.
Altındağ’da tarihi dokunun aslına uygun olarak korunduğu bir diğer bölge Hamamarkası’nda da Ramazan ayı boyunca ilahiler, Türk sanat ve tasavvuf müziği yükselecek.
Ramazan’ın adresi bu yıl da Hamamönü olacak