PASHA Bank öz kaynağını yüzde 65 artırdı

featured
service

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde finansal köprü olma misyonunu üstlenen PASHA Bank, 2024’ün ilk çeyreğinde dikkat çeken finansal performansını açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63’lük bir büyüme gösteren banka, öz kaynağını da yüzde 65 oranında artırdı.

PASHA Bank, Türkiye’de müşterisi olmayan nitelikli yatırımcıların Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracına katılabilecekleri dijital bir kanal oluşturarak, bu alanda da önemli bir adım attı.

Banka, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da ticaret ve yatırım yapmak isteyen firmalara rehberlik ve stratejik çözüm ortaklığı sunarken, kısa sürede Türkiye’nin en güçlü yatırım bankaları arasına girdi. Geçtiğimiz yılı 9,9 milyar TL aktif büyüklük ve 5,6 milyar TL nakit kredi büyüklüğüyle kapatan PASHA Bank, 2024’ün ilk çeyreğinde de başarılı bir performans sergiledi.

Bankanın Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, büyüme performansı hakkında şunları söyledi: “PASHA Bank olarak 3 yıllık stratejik planlar oluşturuyoruz ve başarılı bir 3 yılı geride bıraktık. 2024-2026 dönemini kapsayan yeni stratejimizin yol haritasını da oluşturduk. Sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bu yeni strateji dönemimizde de Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgenindeki ticaretin finansmanında üstlendiğimiz rolü artırmak, sermaye piyasalarında çıkardığımız ürünlerle ihraç hacmimizi artırarak reel sektörü desteklemeye devam etmek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik finansman ve ürünlerimizi çeşitlendirerek müşteri odağımızı sürdürmek ve ekonomiye değer katmak önceliklerimiz olacaktır.” 

PASHA Bank, alternatif yatırım aracı VDMK ile reel sektöre toplamda 2,5 milyar TL’ye ulaşan bir kaynak sağlayarak, ekonomiye katkıda bulunmayı sürdürüyor.

PASHA Bank öz kaynağını yüzde 65 artırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.