Osmangazi Belediyesi, Turgut Özakman’ın ‘Duvarların Ötesi’ adlı tiyatro oyununu Osmangazi Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Bir kadın öğretmenin çevresindeki insanların hayatlarına dokunuşunu konu alan oyunda Nurettin Örük, Emre Yaşa, Furkan Yıldırım, Şafak Taşçı, Yüksel Akalp, Mahmut Ufuk Durmaz, Ercan Böyümez ve Bilge Eylem Özgür rol aldı.
Dört mahkumun bir depoda saklandığı kadın öğretmenle olan değişimini anlatan oyun, izleyicilerden alkış aldı. Fiziksel sınırların ötesinde zihinsel ve toplumsal duvarların varlığını sorgulayan eser sonrasında Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Burak İleri, tiyatro ekibine çiçek takdim etti.

“Bu İmkanı Sağladığı İçin Teşekkür Ederiz”
Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Nurettin Örük şunları söyledi:
“Türk edebiyatımızın usta isimlerinden Turgut Özakman’ın Duvarların Ötesi adlı oyununu Osmangazi Gösteri Merkezi’nde seyircilerle buluşturma imkanı bulduk. Bizim için çok keyifli bir akşamdı. Kadına Şiddet Haftası’na özel olarak böyle bir konuyu ele almanın da önemli olduğunu düşünüyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan 4 idam mahkumunun bir kadın öğretmeni kaçırıp depoda saklaması ve ardından dışarıda bir yaşam mücadelesi vermesiyle ilerleyen oyunda; mahkumların kadın öğretmenden aldığı geri dönüşler ile birlikte nasıl değiştiğini, nasıl insan olduğunu görmüş olduk. Oyunda da söylediğimiz replik gibi; ‘Bize öyle iyi davrandın ki, biz nefret edemez olduk. Bizi ayakta tutan nefretti, buna tutunan insanlardı.’ En nihayetinde tabii ki adalet yerini buldu. İşte bu dönüşüm hepimiz için çok anlamlıydı. Bunu da seyircilerle buluşturmak bizim için çok keyifliydi. Bu imkanı sağladığı için Osmangazi Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ederiz.”
Oyun sonrası izleyiciler, etkinlik için Osmangazi Belediyesi ve tiyatro ekibine teşekkür etti.


























