1. Haberler
  2. Yerel
  3. Osmangazi
  4. Osmangazi’de Alzheimer Gündüz Bakım Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Osmangazi’de Alzheimer Gündüz Bakım Evi Üçüncü Yılını Kutladı

featured
service
0
Paylaş

Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Alzheimer Gündüz Bakım Evi (ALBAM), üçüncü yılını özel bir etkinlikle kutladı. Osmangazi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamada üyeler çeşitli performanslar sergiledi.

‘Dolu Dolu 3 Yıl’ temasıyla düzenlenen etkinlik, ALBAM’daki çalışmaları yansıtan bir sunumla başladı. Üyelerin oluşturduğu koro, Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi. Üyeler, akabinde gençlik ve günümüz hallerini yansıtan bir gösterimde yer aldı.

“Sosyalleşme hastalığın gidişatını etkiliyor”

Program kapsamında hemşire Cansu Önol, Alzheimer hastalığına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğe katılan Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, Alzheimer hastalığı ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Yıldızhan, “Alzheimer hastalığının kesin bir tedavisi yok maalesef ancak bu hastalığın gidişatıyla ilgili olarak kendi aramızda farkındalık yaratıp, hastalığın gecikmesi yönünde elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Buraya gelen üyelerimizin sosyalleşmesi çok önemli. Evde yalnız başına kalan üyelerimizdeki sıkıntılar, buraya geldiklerinde kendi içerilerindeki kaynaşma ile, sosyalleşme ile birlikte azalıyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Yıldızhan, ALBAM üyelerinin yaptığı eserleri de yakından inceledi. ALBAM üyelerinin aileleri, desteklerinden dolayı belediye yetkililerine çiçek takdim etti. ALBAM çalışanlarının mesajlarıyla zenginleşen kutlamalar, üçüncü yıla özel hazırlanan pastanın kesimiyle sona erdi.

Osmangazi’de Alzheimer Gündüz Bakım Evi Üçüncü Yılını Kutladı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.