1. Haberler
  2. Yerel
  3. Osmangazi
  4. Osmangazi Belediyesi’nden Küçük Yazarlar Atölyesi

Osmangazi Belediyesi’nden Küçük Yazarlar Atölyesi

featured

Osmangazi Belediyesi’nin Emek Yetenek Evi’nde düzenlediği Küçük Yazarlar Atölyesi’ne katılan çocuklar, oyunlar oynayarak okuma ve yazma becerilerini geliştiriyor. Daha önce Hüdavendigar Yetenek Evi’nde başlatılan atölye çalışmaları, yeni lokasyonunda devam ediyor.

Atölyede çocuklar, düşüncelerini yazıyla ifade etme ve hayal dünyalarını geliştirme imkanı buluyor. Yazarlık Atölyesi Eğitmeni Pelin Yılmaz, çocukların derslerinde ilerleme kaydedildiğini belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarla birlikte kelimelerin büyülü dünyasında yolculuk yapıyoruz. Onlara edebiyatı sevdirmek ve yazıya gönül vermelerini sağlamak için oyunlar, hikayeler ve etkinlikler eşliğinde derslerimizi işliyoruz. Çocuklar atölyede bol bol yazıyor, kitap okuyor, masallar dinliyor ve kendi hayal dünyalarını kelimelere döküyor. Her çocuğun kaleminden çıkan hikayenin bir gün yayınlanacak kadar değerli olduğuna inanıyoruz. Çocuklar Küçük Yazarlar Atölyesi’ne katılmaktan çok mutlu. Yetişkin yazarların bile yazma sürecinde yaptıkları iş, çocukların oyun oynarken yaptıkları işe benziyor. Biz de çocuklara oyunlar oynatarak yazılar yazdırıyoruz.”

Atölyeye katılan çocuklar, “Burada yeni bilgiler öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz. Atölyeye katıldıktan sonra hikaye yazma yeteneğimiz gelişti. Burada aldığımız eğitimler sayesinde kendimizi daha iyi ifade etmeye başladık. Yeni arkadaşlar edinme fırsatı da buluyoruz” diye konuştu.

Çocuklarını kursa gönderen aileler, atölye çalışmalarını düzenlediği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi’nden Küçük Yazarlar Atölyesi