Nevşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Rasim Arı başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, meclis üyelerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli de katıldı.
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplanan mecliste, gündemde yer alan birçok madde görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının açılışında meclis üyelerini selamlayan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Meclis gündemi adına alacağımız kararların şehrimiz, memleketimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Gündeme alınan konular
Toplantıda, Kahveci Dağı Konaklamalı Orman Parkı ile ilgili sözleşme imzalanması için yetki verilmesi, Gelir Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesi, 2025 yılı gelir tarifesi cetvellerindeki güncellemeler, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt alımı, iç borçlanma yetkisi verilmesi ve araç tahsisi gibi birçok önemli gündem maddesi ele alındı.
Ayrıca, Nevşehir’de taksicilik yapma talepleri, Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor A.Ş.’nin sermaye artırımı, su deposu yeri kamulaştırması, satın alma ve takas işlemleri, yeni imara açılan bölgelerdeki yolların isimlendirilmesi, mahalle sınırlarının onaylanması, ve çeşitli bölgelerdeki imar planı değişiklikleri de toplantıda değerlendirildi.
Meclis üyeleri, Esentepe Mahallesi’nde 3851 ada, 1 nolu parselin satışı ile 3042 ada, 2 parseldeki bağımsız bölümlerin satışı konularını da gündeme alarak karara bağladı.























