Muğla MUSKİ’den kuraklık açıklaması

featured
service
Muğla MUSKİ’den kuraklık açıklaması 1

Son aylarda Muğla’nın bazı bölgelerinde şiddetli, bazı bölgelerinde ise çok şiddetli kuraklık yaşandığına dikkati çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MUSKİ, vatandaşlara uyarıda bulundu.

MUĞLA (İGFA) – Türkiye’nin en fazla yağış alan ikinci ili konumunda olan Muğla’da geçen yıla göre yağışlar bu yılın son üç ayında yüzde 80 oranında azaldığına dikkati çeken MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen,  yağışların geçen yıla oranla azalmasıyla birlikte barajlarımızda da su seviyelerindeki azalışın başladığını belirtti.

Geçen yıla oranla barajlardaki su seviyesinin yarı yarıya düştüğünü ifade eden Ülgen, “2020 yılı Temmuz ayında yüzde 49,25 olan Mumcular Barajı bu yıl 23,52 seviyelerine düşerken 2020 yılında Geyik Barajı yüzde 90,08 seviyesinde seyrederken 2021 Temmuz ayında bu seviye yüzde 55,56 olarak ölçüldü. Barajlarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın içme suyu sıkıntısı çekmemesi için 665 içme suyu kuyumuz aktif olarak kullanılıyor. Ancak bu 665 içme suyu kuyumuzun bazılarında yüzde 50 oranında azaldığı görülürken 2021 yılı başından bu yana 88 içme suyu kuyumuz tamamıyla kurudu” diye konuştu.

“Su kaynaklarımızı korumaya, her zamankinden daha fazla tasarruf etmeye ihtiyacımız var” diyen Baki Ülgen, içme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanılması amacıyla vatandaşların su tasarrufu hakkında hassasiyet göstermelerinin kuraklığın etkisini hafifleteceğini söyledi.

Muğla MUSKİ’den kuraklık açıklaması