1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri, Ankara’nın güney kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca, batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artacağını, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağını ve sıcaklıkların genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde ise yer yer üzerinde seyredeceğini belirtti.

Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güney kesimlerinde toz taşınımı tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege’de yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya çevreleri ile Ankara’nın güney kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunda yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava tahmin ediliyor.

Denizlerde Hava Durumu

Fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Van Gölü’nde ise parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı
Yorum Yap