1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Denizlerinde Mikroplastik Temizliği İçin Öğrenciler Bilinçlendiriliyor

Mersin Denizlerinde Mikroplastik Temizliği İçin Öğrenciler Bilinçlendiriliyor

featured
service

Mersin’de denizlerde son yıllarda artan mikroplastik kirliliği ile mücadele kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, gelecek nesilleri deniz temizliği konusunda bilinçlendiriyor.

Büyükşehir ekipleri, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Mezitli Anaokulu öğrencilerini misafir etti. Balıkçıların bıraktığı ağlara takılan Caretta Carettaları kurtaran ekipler, çocuklarla birlikte onları yeniden denize bıraktı. Daha sonra Büyükşehir’in denizde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını miniklere uygulamalı olarak gösteren ekipler, botla denize açılarak çöp temizleme makinesinin işlevini de gösterdi. Hem eğitici hem de keyifli zaman geçiren çocuklar, artık çevre temizliğine daha fazla önem vereceklerini belirttiler.

Deniz Denetim Şefi Emre Üresin, Mezitli Anaokulu öğrencilerini ağırladıklarını ve farkındalık yaratmak amacıyla öğrencileri misafir ettiklerini söyledi. Üresin, “Ağa takılmış Carettaları kurtardık ve bunları çocuklarımızla beraber denize, yani yuvalarına bıraktık. Daha sonra denizlerin temizliği ile ilgili, onların anlayabileceği seviyede deniz temizliği ve denizin neden temiz kalması gerektiğini anlattık. Liman içerisinde temizliğin nasıl yapıldığını çocuklara uygulamalı olarak gösterdik” dedi.

Özellikle deniz kenarında piknik yaparken çöplerin denize bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Üresin, denizlerin temiz kalması için her zaman göreve hazır olduklarını belirtti.

Bilgilendirme gezisine katılan öğrencilerden Ali Kerim Cingöz, tekneyle açılarak Caretta Caretta görmekten dolayı yaşadığı mutluluğu anlatırken, Arın Arslan ise çevre temizliğine daha fazla dikkat edeceğini belirtti. Tekneye binme deneyimini paylaşan Eray Üresin, denizleri kirletmemeye dikkat ettiğini ve denizlerin korunması gerektiğini vurguladı. Selin Toy ise deniz kaplumbağası görmesinin heyecan verici olduğunu ve çevre temizliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Mersin Denizlerinde Mikroplastik Temizliği İçin Öğrenciler Bilinçlendiriliyor
Yorum Yap