Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 50 Yeni İtfaiye Eri Göreve Başladı

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Ocak ayında kadrosuna kattığı 50 itfaiye erini 4 aylık eğitim sürecinin ardından göreve başlattı.

Yazılı ve uygulamalı sınavların ardından itfaiye erleri, 4 ay süren eğitim sürecini tamamladı. Ata Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen programla, sınavlardaki toplam başarı derecelerine göre 50 itfaiye eri görev yeri tercihi yaptı.

Grup amirliklerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda ve alınan puanlara göre yapılan yerleştirmeye göre de Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta 4 kişi görevlendirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, törende yaptığı konuşmada: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Ata Eğitim Merkezi’ni kurduktan sonra, uygulamalı eğitimler tüm personelimize verilmeye başlandı. Personelimiz ilk yardım, kuleden indirme, yaralı kişiyi yüksek yerden indirme, yüksek yere çıkma ve yangına müdahale yaptılar. Geçen sene de 100 memur almıştık. Toplam 150 personelin 106’sı, burada gördüğünüz tüm eğitimin hepsini yapabilecek düzeyde. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ni daha da kuvvetlendirdik. Olaylara çok seri ve uygun bir şekilde müdahale edecek düzeye geldiler. Bu eğitimler düzenli olarak devam edecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 50 Yeni İtfaiye Eri Göreve Başladı 1

Törende konuşan itfaiye erleri de duygularını paylaştılar.

  • İtfaiye Eri Emirhan Yücel, Ordu’dan Mersin’e gelerek Tarsus’ta görev yapacağını ve alım sürecinin çok şeffaf ve liyakatli olduğunu söyledi.
  • Son alımda kazanan tek kadın itfaiye eri Eda Avşar, 6 yıldan beri mülakatlarda elendikten sonra bu seferki alımın şeffaf olması sayesinde Mersin’de itfaiye eri olma hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi.
  • Merkezde görev yapacak olan itfaiye eri Veysel Çelik ise Türkiye’nin en liyakatlı alımının yapıldığını ve Mersin’i sevdiklerini, burada gururla görev yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Aileler de çocuklarının mezuniyetini gururla izlediler.

Oğlu Yusuf Tunçok’un mezuniyeti için İstanbul’dan gelen Cihangir Tunçok, alım sürecinin çok adil olduğunu ve oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.

Yeğeni Oğuzhan Yörük için geldiğini belirten Bülent Seymen ise eğitim süreçlerinin çok iyi olduğunu ve yeğeninin vatana millete hayırlı bir insan olarak hizmet etmesini dilediğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 50 Yeni İtfaiye Eri Göreve Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.