1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak Farkındalık Etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak Farkındalık Etkinliği

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projeler kapsamında, Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla ‘Çölyak Farkındalık Etkinliği’ düzenledi. Etkinlik, Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesi’nde, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edildi.

Etkinlikte, piyasada yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünleri dört yıl boyunca gıda kolisi içinde Çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz ulaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikincisini düzenlediği farkındalık etkinliği ile hem hastaları hem de ailelerini mutlu etti. Mersin’in yöresel lezzetlerinden tantuni ve ayran, tatlı olarak ise burma baklava, glütensiz bir şekilde katılımcılara ikram edildi. Ayrıca, etkinlikte ailelerin ve çocukların eğlenmesi için Büyükşehir’in Kent Orkestrası sahne aldı. Canlı müzik eşliğinde keyifli zaman geçiren katılımcılar, güzel havanın ve ambiyansın tadını çıkardı.

Toplumsal Bilinç ve Sosyal Katılım Hedeflendi

Çölyak hastası aileleri ve çocukları bir araya getiren etkinlik, hastalıkla mücadele eden bireylerin sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamayı ve Çölyak hastalığı hakkında toplumsal bilinç oluşturmayı amaçladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak Farkındalık Etkinliği 1

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, etkinliğin bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti. Kılıç, “’Çölyak Farkındalık Günü’ olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geçen yıl başlatmıştık. Bu yıl farklı bir konsept olarak, Mersinimizin ünlü yemeği olan tantuniyi glütensiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunduk. Hepsi çok memnun kaldılar. Bunun yanında tatlı olarak da yine glütensiz burma baklavayı vatandaşlarımıza servis ettik. Çocuklarımıza da müzik ve dans etkinliği hazırladık. Hepsi etkinlikten çok memnun bir şekilde ayrıldılar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Çölyak Farkındalık Etkinliği