1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa mutfağına yoğun ilgi

Bursa mutfağına yoğun ilgi

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Valiliği koordinasyonunda ‘Bursa Kadın Kooperatifleri ile Bursa Mutfağı’ programı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Valiliği koordinasyonunda ‘Bursa Kadın Kooperatifleri ile Bursa Mutfağı’ programı düzenlendi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi İpek Han Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle yapılan programda, kentin farklı ilçelerinden faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın derneklerinin stantlarında coğrafi işaretli ürünler ve yöresel lezzetler tanıtıldı.

“BURSA GASTRANOMİ TURİZMİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, programın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’nın verimli toprakları, su kaynakları ve elverişli ikliminin hediyesi tarım ürünleriyle bereketini hayata sunan bir şehir olduğunu söyledi. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın bu sayede mutfak kültürünün de zenginleştiğini belirten Başkan Bozbey, “Her bir köşesinde ayrı bir lezzet, her bir lokmasında ayrı bir tarih saklı Bursa’nın. İşte tam da bu yüzden Bursa, gastronomi turizminin önemli bir parçası. Bursa Kebabı’ndan kestane şekerine, cantık ve pideli köftesinden tahinli pidesi ve cevizli lokumuna, Osmanlı saray mutfağından Girit, Rumeli yemeklerine sayısız kültürle renklenen bir mozaiktir. Bu mozaik, Bursa’nın kent dokusuna da yansımıştır. Galle Han, Pirinç Han, Tuz Pazarı, Balık Pazarı bu dokunun ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu lezzetlerin ardında büyük bir emek, özveri ve aidiyet var. Kadınlar, geleneksel tarifleri koruyarak ve yenilikçi lezzetler oluşturarak Bursa’nın gastronomi turizmine büyük katkı sağlıyor. Onların emekleri, bu lezzetlerin dünyaya açılmasında ve tanınmasında büyük öneme sahiptir” dedi.

Bursa mutfağına yoğun ilgi