1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’in Eşsiz Lezzetleri Diyarbakır’da Dünyaya Tanıtılıyor

Mersin’in Eşsiz Lezzetleri Diyarbakır’da Dünyaya Tanıtılıyor

featured
service

Mezopotamya’nın eşsiz tarihi ve kültürüyle buluşan turizm ve gastronominin buluşma noktası olan “2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” kapılarını açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de fuarda yer alarak şehrin eşsiz lezzetlerini ve turizm potansiyelini ziyaretçilerle buluşturuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından organize edilen fuar, 23 Mayıs’ta başladı ve 26 Mayıs’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından ve 23 farklı ülkeden ziyaretçiyi ağırlayacak.

Kerebiç ve Cezerye Fuara Damgasını Vurdu

Fuarı ziyaret eden İrfan Türk, “Mersin yöresine ait kerebiç tatlısını yedik ve çok beğendik. Hepimiz kardeşiz ve bir araya gelmemiz güzel bir olay” diyerek fuara katkı sunan herkese teşekkür etti. Muhammed Aras ise “Fuar ve yemekler çok güzel. Özellikle cezerye harikaydı. Mersin Büyükşehir’e teşekkür ederiz” dedi. Kerebiç tatlısını deneyen turistler de çok lezzetli bulduklarını ve Türkiye’ye yeniden gelerek tatmak istediklerini kaydettiler.

Mersin’in Eşsiz Lezzetleri Diyarbakır’da Dünyaya Tanıtılıyor