Meral Akşener’den FETÖ’yle ilgili suç duyurusu!

featured
service
 MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski milletvekili Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin kendisiyle ilgili ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapan Akşener, Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti.Meral Akşener'den FETÖ'yle ilgili suç duyurusu! 1“HOCAEFENDİ DEYİP EL ETEK ÖPEREK DESTEK SAĞLADIĞI…”
Darbe başarılı olsaydı Meral Akşener… Melih Gökçek açıkladı
Dilekçesinde özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin FETÖ/PDY örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını vurgulayan Akşener, 28 Mayıs 2016 tarihinde Bolu’da yaptığı konuşmasında Başbakan olduğunda hem FETÖ hem de PKK’yı yok edeceğini ifade ettiğini belirtti. Kendisine “iftira edildiğini” savunan Akşener’in dilekçesinde, şunlar kaydedildi:“Bu açıklama ve benzeri birçok açıklamadan da anlaşıldığı gibi müvekkil, FETÖ/PDY yapılanmasını, bugün kendisine hakaret edip iftira atanlar ’hocaefendi’ deyip el etek öperek her türlü desteği sağladığı, koca büyükşehir imkanlarını parsel parsel satıp bu örgüte peşkeş çektiği dönemlerde bile terör örgütü olarak nitelendirmiştir. Bu konuşmanın videosu ise FETÖ/PDY örgütüne yakın sitelerde paylaşılarak kendilerinin PKK ile aynı kefeye konduğundan bahisle müvekkilimize olmadık hakaretler ve tehditler savrulmuştur.AKŞENER: İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR, MÜFTERİDİR
Meral Akşener’den ‘FETÖ demiyorsun’ diyenlere yanıt
Ancak tüm bunlara rağmen müvekkil Sayın Meral Akşener, daha önce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü en yakından destekleyenler özellikle de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı şüpheli İ. Melih Gökçek tarafından haksız bir şekilde iftiraya maruz kalmakta, kendisine hakaret edilmektedir. Müvekkil defalarca televizyon programlarında açıkça ’FETÖ ile herhangi bir ilgim veya ilişkim yoktur, bana iftira atılmaktadır. Olduğuna dair elinde belge, bilgi veya delil olanlar mahkemelere veya cumhuriyet savcılarına versinler, iddiasını ispatlayamayanlar şerefsizdir alçaktır müfteridir.’ şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.Tüm bu ispata davet açıklamalarına rağmen şüpheli kendi adına açmış olduğu Twitter hesabında müvekkilim Sayın Meral Akşener’in darbecilerle işbirliği içinde olduğu, kendisinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu şeklinde iftira ve ağır hakaret boyutuna varacak derecede twitler yayınlamaktadır.”DARBECİLİK TARAFTARI AĞIR HAKARET
Nurettin Veren Meral Akşener bombasını patlattı
Suç duyurusunda Akşener’in, Türk Ceza Kanunu’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülmüş bir fiili işlemekle itham edildiği belirtildi.Dilekçede, Gökçek’in, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 309. Maddesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacak kadar ağır bir davranış olarak tarif edilen ’darbecilik’ taraftarı olmakla itham ederek ağır hakarette bulunduğu, aynı kanunun 125. Maddesinde tarif edilen suçu işleyip hakaret ettiği” savunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde, ayrıca Gökçek’in “hakaretleri basın ve yayın yolu ile yaparak yasanın 267. Maddesinde düzenlenen iftira suçunu da işlediği ve işlemeye devam ettiği” öne sürüldü.Gökçek’in “hakaret ve iftira” suçlarından cezalandırılması için kamu davası açılması istenen dilekçeye, konuyla ilgili haber ve videoların linkleri de eklendi.
Meral Akşener’den FETÖ’yle ilgili suç duyurusu!