Mansur Yavaş: Bunların Akyurt sevgisi hikaye

featured
service

CHP’nin Akyurt Seçim Koordinasyon Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Merkezi Mansur Yavaş’ın katılımı ile gerçekleşti. Havalimanı metrosu, fuar alanının yapılması gibi projeleri gerçekleştirmek istediklerini ancak engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Yavaş, “Akyurt’a yazdık, mezbahene isteniyor diye. Hala yazı gelecek, yer göstermiyorlar. Niye Mansur Yavaş yaptı olacak. Sevgili Akyurtlular bunların hepsini size şikayet ediyorum. Bunların Akyurt sevgisi, diğer ilçeleri sevgisi hikaye. Partilerini ilçelerinden, ilçelerinde yaşayan insanlardan daha fazla seviyor bunlar” diye konuştu.

Akyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışa Akyurtlular yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşma yapan CHP Akyurt Belediye Başkan Adayı Filiz Geygel, “2019 yılı bizim için bir milattır. Mansur Başkanımızın göreve gelmesi ile birlikte Ankara’nın üzerindeki kara bulutlar dağılmış, yıllardır ihmal edilen sorunlar çözüne kavuşmuştur” dedi.

GEYGEL PROJELERİNİ ANLATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Akyurt’ta gerçekleştirdiği çalışmalarını sıralayan Geygel, projelerini anlattı. Geygel, “Personel maaş dağılımının adaletli olmasını sağlayacağız. Kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla kadın kooperatifi desteklenecek. Ayrıca çiftçilerimizin de birlikte üretip kazanabilmesi için çiftçi kooperatifi kuracağız. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın hemen yanı başında hizmet alabilmesi için modern mezbahene tesisini ilçemize kazandıracağız. Mevcut pazar yerini modernleştirip yeni bir pazar yeri kazandıracağız” diye konuştu.

Geygel ayrıca, Ankara Evi mimarisi ile Ankara Kültür Evi, misafirhane gibi diğer projelerine de konuşmasında yer verdi.

“ANKARA HALKININ PARASININ BİRİLERİNİN CEBİNE GİRMESİNE ENGEL OLDUK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, “Rakibim diyor ki, Keçiören-Havalimanı metrosunu yapacağız. Yapsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Biz iş başına geldiğimizde projesini yapıyorlardı. Biz yapalım dedik, hayır orası bize ait, ‘Siz gidin sadece Dikimevi-Mamak’ı yapın’ dediler. Sonra Çayyolu metrosunun parasını, Sayın Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmeye göre, bilet ücretinden tahsil edilecekken, yani bu güne kadar 127 milyon lira ödememiz gerekirken ben seçildikten sonra kanunu değiştirip 5,5 katrilyon parayı aldılar ve Çayyolu’nun metrosunun parasını bize ödettiler. Bunun üzerine Mamak metrosunu onaylattık, ihaleye çıkarttık. Ocak ayında yapılan ihalede belli şahıslar ihaleye girdi ve yüzde 55 fazla rakam verdiler. Bu nedenle iptal ettik. Ankara halkının parasının birilerinin cebine girmesine engel olduk” diye konuştu.

Mansur Yavaş: Bunların Akyurt sevgisi hikaye 1

HAVALİMANI METROSUNA 3 BİN LİRA AYIRDILAR

Yavaş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Keçiören-Havalimanı metrosu için Ulaştırma Bakanlığı’na yazı yazdım. Dedim ki 2022 yılından beri yatırım programında, yapmıyorsunuz. Nasıl olsa yarın, ben oluyum olmayım, yapmaya kalkarsanız 3-4 yıl içinde parasını benden alacaksınız. Halbuki metro yatırımları 15-20 yıl vade ile, kredi bulunup yapılır. Verin biz yapalım, hayır biz yapacağız dediler. İstanbul’da metro yarıştırıyorlar, Ankara’ya gelince tık yok. 2024 yılının bütçesine ne kadar koydular biliyor musunuz? 3 bin lira. Bu ne demek, ‘yapmayacağız’ demek. O zaman buralara pankartları, ‘Keçiören – Havalimanı yolu metrosu yapacağız’ diye niye yazıyorsunuz? Yıllardır zaten Ulaştırma Bakanlığı sizde, gitseydiniz Keçiören Belediye Başkanı olarak, Keçiören’e de katkısı olurdu, yapın diye sıkıştırsaydınız da, ‘Biz Keçiören metrosunu, havalimanı metrosunu yapıyoruz’ diye çıkıpta sizden oy isteseler olmaz mıydı? Seçime gelirken sallamak bol.

“FUAR ALANI ŞİMDİYE KADAR BİTERDİ”

Fuar Alanında Akyurt Belediye Başkanı’nın da kabahati var. Ben oranın yönetim kurulu başkanıyım. Diğer ortaklar, yönetim kurulu üyeleri Akyurt’a yapılmasını pek istemiyor. Ben de dedim ki, Akyurt’ta bu fuar alanı çalışır, havalimanı dibinde, ille yapılacak. Bizden önce ihale edilmiş, müteahhit bunu yapamadı. Mahkemeleştik, mahkemeyi de kazandık. Sayın Vali şahit, Sanayi Odası Başkanı şahit, TOBB Başkanı şahit, Ticaret Odası Başkanı şahit, Ankara Esnaf Odası Başkanı şahit. Dedim ki, ‘Verin ben yapacağım. Benim sözüm var verin’. ‘Hele bir dur bakalım, para buluruz’ dediler, vermediler. O zaman için maliyeti 250 milyon liraydı.Dedim ki Akyurt Belediye Başkanına ‘Akyurt’un kalkınması için fuar alanını istemiyor musunuz? Devlet bankaları zaten bize kredi vermiyor, İller Bankası’na da bir kuruş borcumuz yok. Şimdi ki maliyeti 2,5 milyara çıkmış. Görüşün İller Bankasıyla, evet derse, verirse bu krediyi ben yapacağım’ Hala ses çıkacak. Şimdiye kadar biterdi. Ben yine kendi bütçemden 400 milyon lirayı ayırdım. Diğer ortaklar parayı bulursa inşallah o fuar alanını da yapacağız” dedi.

“BUNLARIN AKYURT SEVGİSİ HİKAYE”

“Daha benim odayı görmedi belediye başkanları var, ne hayırlı olsuna geldiler, ne de gördüler. Yasaklamışlar.” diyen Yavaş, “Akyurt’a yazdık, mezbahene isteniyor diye. Hala yazı gelecek, yer göstermiyorlar. Niye Mansur Yavaş yaptı olacak. Sevgili Akyurtlular bunların hepsini size şikayet ediyorum. Bunların Akyurt sevgisi, diğer ilçeleri sevgisi hikaye. Partilerini ilçelerinde, ilçelerinde yaşayan insanlardan daha fazla seviyor bunlar. Ben mecliste iki defa söyledim. Ankara halkı bizi seçti, bizden hizmet bekliyor. Elimi uzatıyorum. Bana ilçenizde para kazandıracak, değer artıracak, istihdam sağlayacak bir proje getirin. Ben yapıyım, temelini beraber atalım, açılışını beraber yapalım, gerekirse siz çalıştırırsınız, size de devredeyim. Daha ne denir, iki kere yaptım bunu. Ama yok. Kim kaybetti, Akyurt kaybetti.” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş: Bunların Akyurt sevgisi hikaye