1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Manisa’da Kısırlaştırılan Kedi Sayısı 2 Bine Ulaştı

Manisa’da Kısırlaştırılan Kedi Sayısı 2 Bine Ulaştı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedilerinin kısırlaştırılması ve tedavi hizmetlerinin sağlanması amacıyla 3 Ağustos 2022’de hizmete açılan Minik Patiler Kliniği, 7 Haziran 2024 itibarıyla 2 bin kedinin kısırlaştırılmasını tamamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü faaliyetler kapsamında, vatandaşların sokakta beslediği kedilere yönelik kısırlaştırma ve tedavi hizmetleri sunuyor. Hayvan sağlığını ön planda tutarak gerçekleştirilen bu hizmet, sokak kedisi popülasyonunun kontrol altına alınmasına büyük katkı sağlıyor.

Minik Patiler Kliniği, 3 Ağustos 2022’den bu yana hizmet veriyor ve 7 Haziran 2024 itibariyle 2 bin sokak kedisinin kısırlaştırılması işlemi tamamlanmış bulunuyor. Bu önemli hizmet sayesinde sokak kedisi popülasyonunun kontrol altına alınmasına katkı sağlanıyor.

“Sokak hayvanları sorunu çözülmüş olacak”

Minik Patiler Kliniği’ne gelerek sokakta beslediği kedisinin kısırlaştırma işlemini gerçekleştiren Hakan Fidan, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fidan, “Hizmetin mükemmel olduğunu düşünüyorum. Buraya benim üçüncü kedi getirişim. Bir ay önce ilk getirdiğimde kedinin dikiş izini göremedim. Çok güzel bir iş çıkartılmış. Bu büyük kliniklerde görülmeyecek kadar iyi bir hizmet. Benim geldiğimde 2 bininci kedinin kısırlaştırılması yapılmış. Her kedi yılda 10 yavru doğursa, 2 yılda 20 bin kedi doğmamış oldu. Sokak hayvanları sorunu bu şekilde çözülmüş olacak. Hem de en ucuz çözüm yöntemi. Burada önemli olan nokta işini özveriyle yapabilen personelimiz ve yetenekli veteriner hekimimiz” dedi. Fidan, kliniğin sayısının artmasının fayda sağlayacağını belirtti.

Manisa’da Kısırlaştırılan Kedi Sayısı 2 Bine Ulaştı
Yorum Yap