Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘Destek Bizden Hasat Sizden’ projesi kapsamında il genelinde 1906 üreticiye yüzde 75 hibe destekli tohum dağıtımı gerçekleştirdi.
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje ile 17 ilçede toplam 525 bin kilogram tohum çiftçilere ulaştırıldı. Dağıtım, Selendi ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun katıldığı törenle başladı.
Başkan Dutlulu, tarımsal üretimin artırılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Tarımsal üretimi artırmak, üreticilerin gelirlerini yükseltmek ve bereketli topraklarımızın ürünsüz kalmaması için çalışıyoruz. Başlattığımız ‘Destek Bizden, Hasat Sizden’ projesi kapsamında çiftçilerimize nefes aldıracak olan hububat ve yem tohumu dağıtımlarımızı tamamladık. 1397 üreticimize yüzde 75 hibe destekli olmak üzere 404.500 kilogram arpa ve buğday tohumu, 509 üreticimize ise 120.225 kilogram 5’li karışım yem bitkisi ve süt otu tohumu olmak üzere toplamda 1906 üreticimize yaklaşık 525 bin kilogram tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Tohumlarımızı bölgelerimizin iklim koşullarına uygun şekilde seçtik” dedi.
Kırsal kalkınmaya 180 Milyon TL Yatırım
Dutlulu, 2025 yılında kırsal kalkınma alanında 180 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Arpa ve buğday tohumu ile tarımsal üretimi, yem bitkisi ve süt tohumu dağıtımları ile hayvancılık ile geçinen hemşehrilerimizi destekliyoruz. Manisa genelinde üretimin artırılması Gediz ve Bakırçay Havzalarının üretimden uzak kalmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.























