1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manisa
  4. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gördes’e Sulama Göleti

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gördes’e Sulama Göleti

featured

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesine bağlı Malaz Mahallesi’nde 35 bin metreküp su tutma kapasiteli tarımsal sulama göleti inşa etti. Yağmur ve kar suyu hasadı ile dolacak gölet, tarımsal sulamanın yanı sıra besi ve yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılayacak. Tesis aynı zamanda olası orman yangınlarında müdahale kapasitesini artıracak.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bozkurt İbrim, göletin Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Gölet, kışın yağan yağmur ve kar sularıyla, herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymadan dolacak. Her ne kadar tarımsal sulama için yapılmış olsa da hem besi hayvanlarının hem de yaban hayvanlarının su ihtiyacını da karşılayacak. Aynı zamanda Gördes ve Salihli ilçelerimizde geçtiğimiz iki yılda yaşanan yangınlardan dolayı bu göletlerimizin önemi daha da artmış durumda. Bu şekilde büyük çaplı göletlerin yapılması, yangın durumunda yangın helikopterlerine su alma imkanı da sunuyor. Burada yapılan çalışmalar tamamen kurumumuzun öz kaynaklarıyla yapılmış çalışmalardır. Kurumuza ait iş makineleri, operatörlerin verdiği emekler sonucunda vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

“Gölet ekonomimize katkı sağlayacak”

Malaz Mahalle Muhtarı Kadir Doğruyol, çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Sevinçten ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Allah razı olsun. Mahallemizde tarım ile uğraşıyoruz. Sulu tarıma geçmek istiyoruz. Bizde salatalık ve kiraz meşhur. Bunlar da su olmayınca olmuyor. Bu göletin ekonomimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize tanıdığı imkanın değerini anlatmak çok zor. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Gördes'e Sulama Göleti 1

“Yıllarca uğraştık, şöyle bir şey yaptırtamadık”

Malaz Mahallesi sakinlerinden Mehmet Aracı, sulu tarım yaptıklarını belirterek, “Suyumuz bu zamana kadar bize hiç yetmedi. Muhtarımızdan Allah razı olsun. Bir gölet projesi daha yaptırttı. Bu köy salatalık ve kiraz üretiminden geçiniyor. Suyumuz olmasa biz açız. Bu gölet bizim 20-30 senemizi kurtardı. Çoluğumuzu, çocuğumuzu kurtardı. 7/24 su elimizin altında olacak. Ne desek Büyükşehir Belediyesi’ne hakkını ödeyemeyiz. Allah razı olsun. Yıllarca uğraştık, şöyle bir şey yaptırtamadık. Çok şükür, bunu da başardık” diye konuştu.

Muhtar azalarından Hasan Yıldırım ise, “Öncelikle bu işlere öncülük yapan Ferdi Başkanımızı rahmetle yâd ediyorum. Sulama yapamıyorduk ve mahsul kaldıramıyorduk. Besim Başkanımıza bize bu projeyle verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gördes’e Sulama Göleti