Kütahya’da ‘İl Afet Azaltma Planı’ tanıtıldı

featured
service

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın da katılım sağladığı Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

KÜTAHYA (İGFA)- Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 74 kamu kurum/kuruluşu, üniversiteler, yerel yönetimler, özel sektör, meslek odaları ve STK’lardan 145 sistem katılımcıyla hazırlanan Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik’in başkanlığında, paydaşların katılımıyla yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ta katıldı.

ÖNCELİKLİ 6 AFET TÜRÜ BELİRLENDİ

Yapılan çalışmalar neticesinde Kütahya’nın öncelikli afet türleri; deprem, kentsel ve orman yangınları, sel ve taşkınlar, heyelan ve kaya düşmesi, endüstriyel ve KBRN kazaları ile maden kazaları olarak tespit edildi.

İRAP Kütahya kapsamında öncelikli afetler ile diğer afetlerdeki riskler tek tek ele alınarak 276 eylem, 20 hedef ve bir amaç belirlendi.

Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı’na katkı sunan Dumlupınar Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür belgesi veren Vali Ali Çelik, tüm paydaşlara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kütahya’da ‘İl Afet Azaltma Planı’ tanıtıldı