Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gür’den BUSİAD’a ziyaret

featured
service

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, İş insanı Fahrettin Gülener ile birlikte Bursa Sanayici ve İş insanları Derneği’ni (BUSİAD) ziyaret ederek, mesleki teknik eğitim konusunda birlikte neler yapılabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

BURSA (İGFA)- BUSİAD Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Serkan Gür, “Çalışma alanım mesleki eğitim oldu.  İstanbul’da önemli çalışmalar yaptık. Kısmetse şimdi Bursa’da yapacağız. Sanayi reflekslerine  yetişmeye çalışan bir arkadaşınızım. Hem kendi deneyimlerimi sizinle paylaşmak hem de sizin  deneyimlerinizi öğrenmek için buradayım” diye konuştu.  

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Gür’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür  ederek, BUSİAD’ın eğitim konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Bursa’daki mesleki eğitim konusundaki çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gür, 4 okul  ortaklığıyla antijen test kiti üretmeye başladığını söyledi. “Bursa’da 25 milyon lira meslek liseleri  gelir elde ediyor. Türkiye’nin 787 milyon şu anda. 1 milyar liralık üretim hedefleniyor. Böylece  çocuklarımız üretimi de öğrenmiş oluyor. Mesleki eğitim güçlenirse anadolu liseleri de güçlenir”  diye konuştu. 

Mesleki eğitime bakışın değiştiğini de kaydeden Gür, “Mesleki eğitimin sahibi sizsiniz. Biz onu  size teslim etmek istiyoruz. Devlet fabrikanın içine okul kuruyor artık” dedi. Gür, “Çocukların 
alanında istihdamın düşük olduğunu da kaydederek, “Bunu artırmak için uğraşıyoruz. Ancak bizim  uyguladığımız modellerde istihdam oranı daha yüksek oluyor” dedi. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gür’den BUSİAD’a ziyaret