1. Haberler
  2. Gündem
  3. “KISKAÇ-18” Operasyonunda 90 Şüpheli Yakalandı

“KISKAÇ-18” Operasyonunda 90 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, son dört gün içinde 17 ilde düzenlenen “KISKAÇ-18” operasyonlarında FETÖ’ye yönelik büyük bir darbe vuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonlarda 90 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri belirlendi. Ayrıca, ankesörlü telefonlarla iletişim kurarak örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibat halinde oldukları tespit edildi. Yakalanan şahısların, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtlarının bulunduğu da ifade edildi.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.perasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

“KISKAÇ-18” Operasyonunda 90 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap