1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kemal Okuyan: Türkiye’de ekonomik kriz yok! 

Kemal Okuyan: Türkiye’de ekonomik kriz yok! 

featured
service

Türkiye Komünist Partisi ülkenin pek çok noktasında olan semt evlerine bir yenisi daha ekleyerek Fethiye’de Foça Mahallesi’nde yeni semt evinin açılışını yaptı.

Açış konuşmasında Fethiye Foça semt evi adına söz alan yetkili ”Bugün semt evimizi açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TKP Türkiye’nin her yerinde hedefi doğrultusunda yürüttüğü bütün çalışmaların sonucunu alıyor. Bugün açılan semt evimiz bu mücadele ve kararlılığın ürünüdür. Türkiye’deki en önemli iki gündemin yoksulluk ve umutsuzluk olduğu bu günlerde ülkenin emekçileri yan yana gelmek zorunda. Dolayısıyla semt evimiz, mahallede umudu büyütmek ve dayanışmayı örgütlemede çok önemli bir yer tutuyor, açılış sürecinde bağış ve destekleriyle yanımızda olan dostlarımıza ve komşularımıza teşekkür ederiz.” diyerek açılış çoşkusunu paylaştı. 

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın da katıldığı açılış, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.  Okuyan, konuşmasında Mehmet Şimşek’ten hemen önceki ekonomi bakanları damat ve Nebati’yi hatırlatıp muhalefetin bu bakanları cahil bulduğuna değinerek başladı “Arkadaşlar mesele cehalet değildi.” diyen Okuyan sözlerine şöyle devam etti. 

Kemal Okuyan: Türkiye’de ekonomik kriz yok!  1

“Damat da Nebati de patronların istediği politikaları uyguluyordu. Ekonomi daralmasın, işsizlik patlamasın diye para basıyorlardı. Dolayısıyla o basılan paralardan bir bölümü bize de dönüyordu. Emekçiler yoksullaşıyordu ama bir yandan da ufak ufak nasipleniyordu. İşte bugün emekli mitingini düzenleyen muhalefet yani Cumhuriyet Halk Partisi ise o sırada böyle olmaz diyordu. Ekonomi biliminin kurallarıyla ekonominin yönetilmesini istiyorlardı ve Mehmet Şimşek’i övüyorlardı. Mehmet Şimşek bakan olmalı diyorlardı. Sonra herkesin istediği oldu, genel seçimler yapıldı bitti. Seçim baskısı da ortadan kalktı. Mehmet Şimşek de göreve getirildi. Cumhuriyet Halk Partisinin istediği kişiyi göreve getirdiler. Mehmet Şimşek de geldi dedi ki kemer sıkıyoruz. Özellikle de yerel seçimlerden sonra bunu dedi. 

Mehmet Şimşek muhalefetin istediği bir bakan

Türkiye’de 20 yıldır 30 yıldır 40 yıldır kemer sıkılıyor. Dolayısıyla Türkiye’de kemer sıkma yeni bir şey değil. Ama şurası önemli, zaten sürdürülemeyecek bir yoksullukla karşı karşıyayız. Arkadaşlar memlekette bereket bırakmadılar.

Şimdi; Mehmet Şimşek öve öve bitirilemeyen bir adamdı. Hatta belki hatırlarsınız CHP’nin bir önceki genel başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’da büyük bir ekonomi kurultayı düzenledi. Orda bir adam çıktı, Daron Acemoğlu, çok ünlü bir iktisatçı, liberaldir; Mehmet Şimşek’i övdü. Dolayısıyla şu an bakan olan Mehmet Şimşek emeklileri, emekçileri, işçileri, sağlık çalışanlarını, öğretmenleri herkesi sürüm sürüm süründüren Mehmet Şimşek aslında muhalafetin istediği bir bakan. 

22 yıldır bu iktidarın yaptıklarına işledikleri suçlardan hesap soracağız, tarih affetmeyecek, halklar affetmez bu hesap sorulacak ama bu 22 yıl boyunca çok büyük paralar kazandılar patronlar. 

Kemal Okuyan: Türkiye’de ekonomik kriz yok!  2

AKP’nin 22 yıllık karanlığının bir biçimde devam etmesi için CHP’ye ihtiyaç var

Bakmayın siz halk yoksul ama Türkiye’de ekonomik kriz yok arkadaşlar birileri muazzam paralar elde ediyor. Bu sistemin sürdürülmesi lazım, onlar açısından nasıl sürdürecekler kaynak lazım, Türkiye’nin borçlarının dönmesi lazım, onları sizden alacaklar. Bir yandan da sizin öfkelenip sokağa çıkıp yeter artık demiyor olmanızı isteyecekler. Çünkü bunun ne anlama geleceğini gezi direnişinde gördüler. Dolayısıyla aldatmak zorundalar halkı. Arkadaşlar ben burada iddia ediyorum, buradaki herkesi çok seviyorum, CHP’ye oy vermiş olanlar vardır. Ama şunu herkes bilsin ki bugün AKP’nin 22 yıllık karanlığının bir biçimde devam etmesi için CHP’ye ihtiyaç var. O yüzden normalleşmeye ihtiyaçları var. Normalleşme şudur, bu ekonomik krizde CHP mitingler yapsın, emekliler işçiler toplansın, mitingler olsun gazı alınsın biraz ama meselenin özü hiç değişmesin. Meselenin özü ne biliyor musunuz; emekliye para nereden verilecek? Türkiye de bir kaynak var patronların elinde biriken para sizlerin parasıdır. Sizlerin yarattığı zenginlikler. Bunlara el koyarız Türkiye ayağa kalkar. Bunlara el koymadığınız sürece halkı aldatır yalan söylersiniz. Çünkü kaynak yok, para yok. Arkadaşlar, emeklileri biz ihya edeceğiz iktidara gelince diyenlere şunu sormanız lazım, kaynağınız nerede? Biz diyoruz ki biz kaynak buluruz. Dediğim gibi o şirketlerin bütün mal varlıklarına el koyarız devletleştirerek. 

Bu ülkenin madenini, enerjisini, rüzgarını, suyunu her şeyini ama en başta da sizin emeğinizi sömürerek zenginleştiler. Dolayısıyla bu suçtur. Hırsızlık malıdır ve hırsızlık malına da el konur. Ama bunu yapmayacaksanız parayı nereden bulacaksınız, bulamazsınız. Ya borçlanırsınız ya para basarsınız ikisinde de halk daha da yoksullaşır.

Ana muhalefet partisiyle AKP anlaştı

Buradan çok net bir şey söylemek istiyorum size; anlaştılar. Bu normalleşme denilen şey ana muhalefet partisiyle AKP arasındaki anlaşmadır. Erken seçim çağrısı yapmayacak CHP, neden çünkü patronları erken seçim istemiyor en az 2 yıla ihtiyaçları var. Mehmet Şimşek’in yönetiminde bu ekonomide işçiden, emekliden, memurdan herkesten çalacaklar. Arkadaşlar bizim cebimizdeki paraların kısılması hırsızlıktır. Çalacaklar ki sermayeye kaynak aksın ve bu borçlar dönsün. O yüzden erken seçim çağrısı yapılmayacak Mehmet Şimşek’in politikaları sorgulanmayacak anlaşma bu. O zaman neden siz emeklileri Ankara’ya toplayıp boş yere miting yapıyorsunuz. Bizim görevimiz evet örgütlenmek mücadele etmek hak aramak ve ülkeyi kurtarmak ama bir görevimiz de halkın aldatılmasına engel olmak. Bir süre seçim yok Türkiye’de en azından 2,5 yıl yok. Çünkü kemer sıkacağız. Sonra küçük bir rahatlama gelecek çünkü aldatacaklar sonra bir dört yıl daha 22 yıl böyle götürdüler öncesinde Özal’ı, Demirel’i, Çiller’i filan saymıyorum.

Muazzam güzellikte bir ülkemiz var. Nereye giderseniz her yeri güzel. TKP yaşanası bir Türkiye ve dünya için ama aynı zamanda bu alçaklardan yobazlardan kan içicilerden sömürücülerden onurunuzu kurtarmak için sizleri göreve çağırıyor. Gelin hep beraber ayağa kalkalım. Türkiye’yi bu yalandan zalimlerden sömürücülerden kurtaralım. Fethiye’de bu güzel mahallede bu güzel insanların arasında açılan semt evimizi bu mücadeleye yeni bir kapı aralasın, yolumuz açık olsun. Yolunuz açık olsun bu semt evi sizlere emanettir partili arkadaşlarımız da bu mahalleliye emanettir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. “

Kemal Okuyan: Türkiye’de ekonomik kriz yok!