1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP, Yurt Dışında Örgütleniyor: Kıbrıs Temsilciliği Açıldı

CHP, Yurt Dışında Örgütleniyor: Kıbrıs Temsilciliği Açıldı

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yurt dışında örgütlenme çalışmalarına hız veriyor.  İsviçre kongresi, Almanya’da kurulan federasyon ve Paris Birliği’nin ardından CHP, şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsilciliğini açtı. 

CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Kıbrıs Temsilciliğinin ilk toplantısını yaptı. Tüm, ” Kıbrıs’ta ve diğer ülkelerde yaşayan yurttaşlarımız da artık Türkiye’deki iktidar yürüyüşümüzün birebir üyesidir, kuvvetli ve organik birer üyesidir.” dedi.

CHP heyeti, Kıbrıs’taki siyasi partilerle de temaslarını sürdürdü. Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın ziyaretiyle başlayan buluşmalar, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi genel merkezlerinde devam etti. Ayrıca, Girne Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın eşi, Şair İlkay Adalı’nın da evine konuk oldu.

CHP, Yurt Dışında Örgütleniyor: Kıbrıs Temsilciliği Açıldı 1

“İktidarımızı kol kola girerek kuracağız”

Adalı ziyaretinin ardından partililerle birlikte Lefkoşa’da kurulan CHP Kıbrıs Temsilciliği’ne geçen Mehmet Tüm burada partililerle ilk toplantıyı yaptı. Burada partililere seslenen Tüm, yurt dışı örgütlenmesinde bir seferberliğe giriştiklerini anımsatarak, “.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bülent Ecevit’in partisi artık Kıbrıs’tadır. Kıbrıs’ta ve diğer ülkelerde yaşayan yurttaşlarımız da artık Türkiye’deki iktidar yürüyüşümüzün birebir üyesidir, kuvvetli birer parçasıdır. İktidarımızı işte böyle kol kola girerek kuracağız” değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Tüm, partililerle bir araya geldiği toplantıda, yurt dışında örgütlenme çalışmalarının seferberlik ruhuyla sürdüğünü vurguladı. Kıbrıs’ta yaşayan ve Türkiye’deki seçimlere katılan 150 bin seçmenin önemine dikkat çeken Tüm, CHP’nin artık herkese ulaşabilecek bir konumda olduğunu belirtti.

CHP, Yurt Dışında Örgütleniyor: Kıbrıs Temsilciliği Açıldı