Kayseri’de renkli buluşma

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İstanbul’un Üsküdar ilçesi Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve beraberindeki heyet ile Erciyes’te bir araya gelerek, Kayseri’yi anlattı.

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri Develi ile kardeş şehir olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve beraberindeki heyeti Erciyes Kardanadam Tesisleri’nde karşılayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Başkan ve beraberindeki heyet ile kahvaltı yaptı, heyet ile Erciyes turu gerçekleştirdi. Erciyes’te gerçekleşen buluşmada Başkan Büyükkılıç’a, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü eşlik etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te gerçekleşen buluşmada, İstanbul heyetine Kayseri’yi tanıtarak, “Şehrimizin doğusu ayrı bir güzel, batısı ayrı bir güzel” diyerek, şunları kaydetti: “Hilmi Başkanımı ve güzide ekibini burada ağırlamaktan biz de onur duyuyoruz. Bizim gönlümüzde manevi iklim açısından da biz Üsküdar sevdalısı dostlarınızız, kardeşleriniziz. Kayseri’miz son süreçte çok iyi bir şekilde ön plana çıkmaya başladı. Erciyes gibi bir değerimiz, kayak merkezimiz uluslararası standartta, sağolsun Murat kardeşimiz burada bizim yüz akımız yaptığı çalışmalarla. Biz de burayı 12 aya yayacak şekilde çalışmalar ile ön plana çıkarma yönünde gayret gösteriyoruz. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizi gerek bireysel, gerekse toplu sporlar için en güzel merkez olma yönünde çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı” dedi.

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada Kayseri’yi, “Kayseri, bizim medeniyetimiz, tarihimiz, kültürümüz açısından kadim bir belde, kadim bir medeniyet şehri” olarak niteleyerek,”Bendeniz Trabzon Vakfı Kebir’den Yayhalılı Veysel Öztürk’ün talebesi, Develi’nin kardeş şehri Üsküdar’ın belediye başkanı ve Kayseri sevdalısı kardeşiniz Hilmi Türkmen. Böyle güzel bir belde ile kardeş olmak, burayı ziyaret etmek ayrı bir lütuftur” dedi.

Kayseri’ye gelen İstanbul heyeti, kahvaltı sonrasında teleferik ile kayak merkezini gezerek, Erciyes yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri’de renkli buluşma