1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri-Ankara Arası 2 Saate İnecek: YHT’de Çalışmalar Sürüyor

Kayseri-Ankara Arası 2 Saate İnecek: YHT’de Çalışmalar Sürüyor

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) Projesi’nde son durum hakkında bilgi verdi. Büyükkılıç, çalışmaların planlanan şekilde ilerlediğini ve projenin 2027-2028 yıllarında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Şantiyeler Ziyaret Edildi

Büyükkılıç, Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki YHT şantiyesini ve Molu bölgesindeki T9 tüneli çalışma sahasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette Büyükkılıç’a AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Proje Müdürü Kayserşah Erdem ve AYGM Şube Müdürü, Kontrol Amiri Buğrahan Açıkgöz eşlik etti.

1200 Personel Çalışıyor

Büyükkılıç, projede yaklaşık 1200 personelin ve 450 civarında teknik araç gereçin sahada olduğunu kaydetti. Çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten Büyükkılıç, “Çok şükür seyrinde her şey. Kredisi tamam, zaten projesi tamam, ihalesi tamam. Harıl harıl ekipler çalışıyor” dedi.

Kayseri-Ankara Arası 2 Saate İnecek: YHT'de Çalışmalar Sürüyor 1

2 Saat İçinde Ankara’da

Kayseri-Ankara YHT’nin tamamlanmasıyla Kayseri’nin Ankara’ya 2 saatte, İstanbul’a ise 5 saatte bağlanacağını ifade eden Büyükkılıç, “İnşallah aldığımız bilgiler doğrultusunda 2027-2028 gibi de hızlı trenle Kayseri’mizin buluşacağını buradan bir kez daha vurguluyor ve hatırlatıyoruz. Kayseri-Ankara hızlı treni, 142 kilometrelik Yerköy’e kadar olan Kayseri hattı, sonrasında da Ankara’ya yapılmış olan ve devam eden hızlı tren hattının kullanılması şeklinde bir boyut. diye konuştu.

Büyükkılıç: Kayseri Bunu Hak Etti

Büyükkılıç, Kayseri’nin bu projeyi hak ettiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Sonuç itibariyle Kayseri’mizin bunu hak ettiğine inanıyoruz. Kayseri’mizin bunu en güzel şekliyle değerlendireceğini de düşünüyoruz. Ankara 2 saat, oradan da devam eder Kayseri-İstanbul. Toplamda 5 saat içerisinde hızlı trenle istanbul’a ulaşma imkanı doğmuş oluyor. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Proje Hakkında

Kayseri-Ankara YHT Projesi, Himmetdede, Yenifakılı, Şefaatli’den geçerek Kayseri’yi Ankara-Sivas Hızlı Tren hattından Ankara’ya, Ankara-Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren Hattı üzerinden de İstanbul’a bağlayacak. Proje kapsamında 142 kilometrelik hat üzerinde 2 istasyon, 8 tünel, 18 köprü ve 136 alt/üst geçit inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla yıllık 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması hedefleniyor.

Kayseri-Ankara Arası 2 Saate İnecek: YHT’de Çalışmalar Sürüyor