1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bağdat Caddesi Yenileniyor: Yaya öncelikli yaşam başlıyor!

Bağdat Caddesi Yenileniyor: Yaya öncelikli yaşam başlıyor!

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un en yoğun araç ve yaya trafiğine sahip noktalarından biri olan Bağdat Caddesi’ni yenileme çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında, toplam 32 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan yenileme çalışmaları, caddeye yeni bir soluk getirecek.

Yaya Öncelikli Yaşam Başlıyor

Bağdat Caddesi 1. Kısım Düzenleme Projesi ile cadde, oturma ve dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları ile yeniden canlandırılacak. İBB’nin hedefi, caddeyi araba öncelikli bir yaşamdan yaya öncelikli bir yaşama dönüştürmek. Proje, kentin en potansiyel dolu kamusal alanlarından biri olan Bağdat Caddesi’nin kamusal niteliğini artırmayı amaçlıyor.

Bağdat Caddesi Yenileniyor: Yaya öncelikli yaşam başlıyor! 1

Altı Temel Hedef

Projenin ana hedefleri arasında kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaştırılması, cadde üzerindeki kültürel değerlerin korunması ve yeniden düzenlenmesi, yeni sanat odaklarının kazandırılması ve somut olmayan kültür varlıklarının kayıt altına alınarak ulaşılabilir kılınması yer alıyor.

Yenilenen Bağdat Caddesi’nde Neler Olacak?

  • Daha geniş kaldırımlar ve iyileştirilmiş yaya geçişleri ile yayalara öncelik verilecek.
  • Bisiklet yolları ile bisiklet kullanımı teşvik edilecek.
  • Modern kent mobilyaları ile caddeye estetik bir görünüm kazandırılacak.
  • Oturma ve dinlenme alanları ile cadde keyfi artırılacak.
  • Sergi salonları ile sanat ve kültüre yer verilecek.
  • Yeşil alanlar ile caddeye nefes aldırılacak.
  • Altyapı yenilenecek ve modern standartlara kavuşturulacak.
Bağdat Caddesi Yenileniyor: Yaya öncelikli yaşam başlıyor! 2

Yürünebilir ve Spor Yapılabilir Cadde

Yenileme çalışmaları ile Bağdat Caddesi, yürünebilir ve spor yapılabilir bir hale getirilecek. Araç hızının düşürülmesi sayesinde karşıdan karşıya geçişler daha güvenli hale gelirken, mevcut bitki dokusu korunacak ve yeni yeşil alanlar oluşturulacak. Cadde boyunca bir bölüm kent bahçesi olarak tasarlanacak ve çok modlu ulaşım sistemleri ile erişilebilirlik artırılacak.

“Bağdat Caddesi Modern İstanbul’un Yüzü Olacak”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bağdat Caddesi modern İstanbul’un yüzü olacak. Yeni bisiklet yolu, daha geniş kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve yeni modern kent mobilyaları ile tasarlanan projenin 1000 metrelik ilk etabının yapımına başlıyoruz. Projede sosyalleşilebilecek toplanma alanlarının yanında mevcut yeşil doku korunurken yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Ayrıca caddenin tüm altyapısını baştan sona yeniliyoruz. İstanbul’a değer katan projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Bağdat Caddesi Yenileniyor: Yaya öncelikli yaşam başlıyor!