Kalkınma Ajansı’nda Örnek Akyurt Projesi

service

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programı” na Akyurt Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Erden ve Fatma Koçak katılım gösterdi. Akyurt İlçesi’nde gerçekleştirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın bölgesindeki paydaşların proje yönetim ve yürütme kapasitesini arttırarak hem Ajans mali destek, hem de ulusal ve uluslararası proje fonu sağlayan kuruluşların fon kaynaklarından azami etkinlikte yararlanması amacıyla düzenlediği proje hazırlama ve uygulama eğitimleri 24-25 Ağustos 2016 tarihlerinde düzenlendi.

DSC_0255

Katılımcılara AB ve Diğer Uluslararası Fon Kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı aktarıldı. Katılımcılar bir fikrin projeye dönüşmesi sırasındaki analiz ve planlama aşamaları hakkında bilgi edinip edindikleri bilgiler doğrultusunda kendi proje fikirleri üzerinden çeşitli uygulama çalışmaları yürüttüler.Eğitim programı, iki gün boyunca proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, hibe programları başvuru formları konularında bilgilenen katılımcılara katılım belgelerinin sunulmasıyla son buldu.Akyurt Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Hakan Erden ve Fatma Koçak’ta düzenlenen eğitim programına katılarak “katılım belgeleri”ni aldılar.DSC_0248ÖRNEK AKYURT PROJESİEğitim programında çalışma gurupları oluşturularak örnek projeler hazırlandı. Bir çalışma gurubunda ise Akyurt ilçesi ele alınarak ortak çalışma yürütüldü, hazırlanan örnek projede Akyurt üzerine örneklemeler yapıldı. Akyurt İlçesi’nde gerçekleştirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.Bilimsel metodlarla Akyurt’ta çalışma yürütmek istediklerini belirten Akyurt Kalkınma Derneği Başkanı Onur Kök, dernek içi eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, sürecin tamamlanmasıyla somut projeler ortaya çıkaracaklarını kaydetti.DSC_0333 DSC_0319
Kalkınma Ajansı’nda Örnek Akyurt Projesi