1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kaleiçi Yat Limanı’nda Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı: Mikrodalgadan Klozete 1 Ton Atık

Kaleiçi Yat Limanı’nda Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı: Mikrodalgadan Klozete 1 Ton Atık

featured

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen deniz dibi temizlik etkinliği, Kaleiçi Yat Limanı’nda tamamlandı. 35 gönüllü dalgıcın katılımıyla gerçekleşen organizasyonda denizin altından çıkan atıklar, deniz kirliliğinin boyutunu gözler önüne serdi. Klozet, gramofon ve mikrodalga fırının da aralarında bulunduğu pek çok evsel eşya ile çok sayıda plastik atık çıkarıldı.

Etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda, Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Antalya’nın dört farklı noktasında etaplar halinde düzenlenen proje, 13 Nisan’da Konyaaltı Beachpark’ta başlamıştı. Son etapta ise tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda dalış yapan ekip, suyun altındaki tabloyu ortaya koydu.

Dalgıçlar arasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, deniz dibinde bulduğu Türk bayrağını özenle katlayarak yanına aldı.

Kaleiçi Yat Limanı’nda Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı: Mikrodalgadan Klozete 1 Ton Atık 1

“Denizimizin Üstüne de Altına da Atık Yakışmıyor”

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, yapılan çalışmaların sadece bir temizlik faaliyeti değil, aynı zamanda bir çevre bilinci hareketi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu, yaz sezonu öncesi gerçekleştirdiğimiz dördüncü etkinlik. Suyun üstü kadar altı da önemli. Ne yazık ki denizlerimizi, bilerek ya da bilmeyerek, özellikle deniz çöpleriyle kirletiyoruz. Bu durumun farkında olmamız ve toplumun her kesimini bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bugün 35 gönüllü dalgıçla birlikte denize daldık. Suyun yüzeyi masmavi ama altı maalesef atıklarla dolu. Denizimizin üstüne de altına da atık yakışmıyor. Lastiklerden pet şişelere, fenerlerden metal parçalara kadar her şey var.”

Kaleiçi Yat Limanı’nda Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı: Mikrodalgadan Klozete 1 Ton Atık 2

Atasoy, üç etkinlik boyunca yaklaşık 1 tona yakın atığın çıkarıldığını ifade etti. Atasoy, “Antalya 640 kilometrelik kıyı şeridiyle çok şanslı bir şehir. Turizmimizi büyük ölçüde temiz denizlerimize borçluyuz. Bu yüzden denize gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in de denizlerin korunmasına yönelik hassasiyetiyle deniz dibi temizliği etkinliklerimizi de sezon öncesinde arttırdık. Bugüne kadar düzenlediğimiz üç etkinlikte 1 tona yakın atık toplandı. Deniz hepimizin, korumak da hepimizin görevi. Denizin dibinde balıklar, yosunlar, mercanlar görmek isterken klozet, gramofon gibi eşyalarla karşılaştık. Bunların bilerek atıldığını düşünmek istemiyoruz. Umarız istemeden olmuştur” dedi.

Etkinliğin sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek adına, Başkan Danışmanı Lokman Atasoy tarafından profesyonel dalgıç ekiplerine katılımlarından ötürü teşekkür belgesi ve madalya takdim edildi.

Kaleiçi Yat Limanı’nda Deniz Dibinden Çıkanlar Şaşırttı: Mikrodalgadan Klozete 1 Ton Atık
Yorum Yap